Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde sac kavurma nasıl yapılır?

Evde sac kavurma nasıl yapılır?
0
112

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
evde_sac_kavurma_nasil_yapilir_1563442256_1183.jpg

Nefis et yemekleri arasında hem çok sevilen hem de lezzetiyle kendine hayran bırakan sac kavurma genellikle kurban bayramlarında sık sık sofraya gelir. Yıllardır değişmeyen bu gelenek eve gelen misafirlere de ikram edilir. İster ekmekle isterseniz pilavla beraber tüketebileceğiniz sac kavurma doyurucu özelliğiyle de görselini bile görenlerin ağızlarını sulandırıyor. Yapımı aslında çok pratik ola sac kavurmanın kolay tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Sac kavurma, küçük küçük doğranmış et parçaları ve sebzelerinin bir arada sacda kavrularak pişirilen bir yemektir. Anadolu'da fıstıklı ve kaşarlı olmak üzere farklı çeşitleri yapılmaktadır. Kurban bayramlarında mutlaka yapılan sac kavurma, diğer kavurma türlerine göre çok daha farklıdır. Kavurmanın lezzeti apayrıyken sac üzerinde iyice lezzetlenmektedir. Alınan bilgilere göre, tarihte Denizli yöresinde Selçuklu Sultanı Kılıçarslan'ın sefer sırasında acıkan Torcomen atlı birlikleri için yaptırdığı yemek. Peki bu kadar meşhur olan sac kavurmayı siz neden denemiyorsunuz? Gelin birlikte Türk mutfağında sık sık yapılan sac kavurmayı pişirelim...

SAÇ KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kg kıyma
3 adet domates
3-4 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
8 adet biber
1 su bardağı sıvı yağ
2, 5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz

fibH5_1563442523_0986.jpg

YAPILIŞI

 Öncelikle sarımsakları ve soğanların kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Ardından saca alıp sıvı yağın içerisinde kavurma işlemine başlayın.

Kavrulan soğanların üzerine halka şeklinde doğranmış biberleri de ilave ederek karıştırma devam edin.

Biberler solduğunda domatesleri, salça ve tuzu ekleyerek tüm sebzeleri güzelce pişirin.

En son kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Ara ara karıştırarak pişirdikten sonra üzerine pul biberle servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt