iltasyazilim
FD Üye
Evde Şalgam Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo siyah havuç
*5 kiloluk turşu bidonu
*6 yemek kaşığı (silme) turşuluk tuz
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Yarım ekmek
*Temiz tülbent
*Su
Evde Şalgam Yapımı Tarifi Yapılışı
1
*Havuçlarımızı soyalım Ortadan ikiye bölüp, daha sonra eşit bir şekilde parçalar halinde doğrayalım
*Bidonun içine atalım
*Doğradıklarımızı, tuzunu, limon tuzunu atalım
*Suyunuda koyalım
*Resimde gördüğünüz gibi ağzına kadar doldurursak basınç yapıp taşabilir
*Servis kaşığı ile limon tuzunu ve tuzu karıştırarak eritelim
*Tülbentimizi alıp, ekmekleri içine doğrayalım
*Sıkıca bağlayalım
*Bidonun içine koyalım Kapağın ağzını kapatalım 15 güne hazır deneyeceklere afiyet olsun
*1 kilo siyah havuç
*5 kiloluk turşu bidonu
*6 yemek kaşığı (silme) turşuluk tuz
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Yarım ekmek
*Temiz tülbent
*Su
Evde Şalgam Yapımı Tarifi Yapılışı
1
*Havuçlarımızı soyalım Ortadan ikiye bölüp, daha sonra eşit bir şekilde parçalar halinde doğrayalım
*Bidonun içine atalım
*Doğradıklarımızı, tuzunu, limon tuzunu atalım
*Suyunuda koyalım
*Resimde gördüğünüz gibi ağzına kadar doldurursak basınç yapıp taşabilir
*Servis kaşığı ile limon tuzunu ve tuzu karıştırarak eritelim
*Tülbentimizi alıp, ekmekleri içine doğrayalım
*Sıkıca bağlayalım
*Bidonun içine koyalım Kapağın ağzını kapatalım 15 güne hazır deneyeceklere afiyet olsun