Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde sebze ve meyve kurutma yöntemleri

Evde sebze ve meyve kurutma yöntemleri
0
157

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
evde_sebze_ve_meyve_kurutma_yontemleri_1581165734_9282.jpg

Kış mevsiminde kuru zerzevat ve meyve tüketilmesi gerekmektedir. Kurutulan zerzevat ve meyveler vitamin bedelini kaybediyor mu sorusu akıllarda tasa uyandırıyor. Pekala, zerzevat ve meyveler nasıl kurutulmalı mı? Zerzevat ve meyveler nasıl kurutulmalı? İşte, bilmeniz gerekenler...

Zerzevat ve meyveler, kuru yahut yaş her iki formda de tüketilmelidir. Kuru zerzevat ve meyvenin vitamin bedelinin düştüğü malumatı yanlıştır. Kurutulmuş meyve ve sebzeler, bilakis sağlıklı bir diyet listesinde bulundurulmaktadır. Pekala, zerzevat ve meyve kuruturken nelere dikkat edilir? Kurutulan zerzevat ve meyve nasıl saklanır? Kurutma tekniği ve koruma haberiyle alakalı detaylara haberimizin içeriğine göz atarak ulaşabilirsiniz...

Ro1SX_1581165591_1901.jpg

KIŞLIK ZERZEVAT VE  MEYVE KURUTMA TEKNİKLERİ

PATLICAN NASIL KURUTULUR?

aSjie_1536995747_2011.jpg

Patlıcanları yıkayınız, sapını katıyız ve üç kesime doğrayınız. Patlıcanların etli kısmını bir kaşık yardımıyla çıkarınız. Patlıcanın aslında kabuk kısmı kurumaya bırakılır fakat siz içini israf etmek istemiyorsanız da iç kısımları da kurutabilirsiniz. Yahut misafirlerinize meze yapabilirsiniz. Patlıcanları tuzlu suyun içine koyup 3-5 dakika bekletiniz. Tuzlu su sayesinde patlıcanın acılığı gidecektir. Pamuklu ipi yorgan iğnesinden geçiriniz. Daha sonra iğneyi patlıcanların arasından geçiriniz. Patlıcanları aralıklı olarak ipe dizdikten sonra güneşte kurumaya bırakınız. Havanın durumuna nazaran 1 yahut 2 hafta kalabilir.

BİBER  NASIL KURUTULUR?

9o6PQ_1536995806_4768.jpg

Dolmalık biberleri kurutmak için öncelikle içini boşaltınız.İçerisini uygunca yıkayınız.Çekirdek kalmamasına itina şovunuz. Daha sonra bir iğneye ip geçiriniz ve biberlerin içinden geçiriniz.Güneş gören bir konuma çıkartınız ve kurumaya bırakınız. Biberler pembe halini aldığında güneşten alınız.Serin bir odada saklayınız. Üzerini bir bezle kapatarak koruma edebilirsiniz.

MISIR NASIL KURUTULUR?

mAD5I_1536995836_9691.jpg

Mısırın kabuğunu soyunuz,püsküllerini katıyız ve soğuk su ile yıkayınız.Mısır çok tanecikli olduğu için kurutma vadesi nispeten uzundur.Ancak fırında 6 saat sürebilir.Fırını mümkün olan en düşük sıcaklıkta ayarlayınız.Fırın ısınırken o sırada mısırları 4 dakika kaynar suyun içinde bekletiniz.Beklemeden sonra mısır tanelerini bir havlunun üzerine çıkarınız. Yaklaşık yarım saat açık havada kurumasını sağlayınız. Pişirme tepsisine mısır tanelerini eşit ölçüde yayınız.Kuruma vadesi yaklaşık 6 saattir.Tepsiyi fırından çıkartınca oda sıcaklığında kurumasını sağlayınız ve 6 aya kadar hava almayan saklama kabında saklayınız.

ELMA NASIL KURTULUR?

BIa5I_1536995857_3692.jpg

Elmaları yıkayınız.Kabuklu kurutulmuş elma daha lezzetli ve daha sağlıklı olacağından kabuklarını soymayınız. İnce dilimler halinde elmaları katıyız. Çekirdeklerini çıkarınız. 1litre suya 1 su bardağı limon suyu katınız ve elmaları bu suyun içerisinde bekletiniz.10 dakikadan çokça beklemeyiniz. Bekleme sürecinden sonra elmaların üzerine hindistan cevizi yahut tarçın serpebilirsiniz.Fırın sıcaklığını 93 radde ayarlayınız.Elmalar birbirine yapışmayacak biçimde seriniz. 1 saat pişirildikten sonra başka 1 saatte elmaların öbür yüzünü çevirip bekleyiniz.Toplamda 2 saat pişirme müddetiniz olacaktır.

Fırınınızın ayarına dikkat ediniz elmalar yanmasın.

ERİK NASIL KURUTULUR?

jr1BV_1536995963_7626.jpg

Erikleri yıkayınız.Ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarınız. Fırın tepsisine kabuğu alta gelecek halde yerleştiriniz. 200 raddede 3-4 saat boyunca pişirmede bırakınız.Bu vadede arada yanmaması için denetim ediniz. Pişirme süreci bitince fişi çektikten sonra erikleri gece boyunca fırının içinde bekletiniz. İçerisindeki ısı ile biraz daha kıvam almaktadır.Ertesi gün saklama poşetinin içine koyunuz ve poşetin hava almamasına ihtimam şovunuz.
 
858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt