Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Sıkılanlar İçin Dünya Mutfağını Ayağınıza Getirdik! Dünya Mutfağının En Sevilen Tatlı Tarifleri

Evde Sıkılanlar İçin Dünya Mutfağını Ayağınıza Getirdik! Dünya Mutfağının En Sevilen Tatlı Tarifleri

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
s-c47ec9bdae42c54e983a719dfa6f1d5d1b515318.jpg


Hep aynı tatlı tariflerini yapmaktan sıkıldınız mi? O zaman bu yazı tam size göre. Evde farklı tatlı tarifleri denemek istiyorsanız, sizin için dünya mutfağının en sevilen tatlı tariflerini derledik. ???? Bu tarifleri daha önce denemediyseniz, mutlaka denemenizi öneririz. Yolculuğa hazırsanız, önlüklerinizi takın, haydi başlayalım!????


1. İlk durak İtalya! Cannoli tarifi




Malzemeler

  • 1 su bardağı un

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

  • 2 yemek kaşığı tatlı şarap

  • 1 tane yumurta

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Peynir dolgusu için;

  • 1 su bardağı ricotta ya da lor peyniri

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 4 yemek kaşığı lor peyniri

  • Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yapılışı

1. Unu eleyip, yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde olacak biçimde açın.

2. Bütün malzemeleri, bu açtığınız havuzda birleştirin ve yoğurun.

3. Hamur sert bir kıvama gelince, hamuru streçleyin ve buzdolabına alın. En az 1 saat dinlendirin.

4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ince bir biçimde açın.

5. Bir tavada yağı iyice kızdırın. Yuvarlak hamur parçalarını metal çubuğa sarın. Birleşme yerlerini de iyice bastırın. Kızgın yağa alın.

6. Rengi altın sarısı olunca ocaktan alın. Havlu kağıt üzerinde ılımaya bırakın.

7. Ayrı bir kapta; peyniri ve pudra şekerini çırpıp krema tüpüne doldurun.

8. Hamur soğuyunca, metal çubukları çıkarıp, hazırladığınız peynir kreması ile içini doldurun. Dilerseniz, dövülmüş fıstığa uçlarını batırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

2. Bir İsveç klasiği! Kanelbullar tarifi



Malzemeler

Hamuru için;

  • 75 gram tereyağı

  • 300 ml süt

  • 4 su bardağı un

  • 1/4 su bardağı şeker  

  • 1 paket kuru maya

  • 1 çay kaşığı kakule
İçi harcı için;

  • 2 çay kaşığı tarçın

  • 60 gram tereyağı

  • 1 çay bardağı şeker
Yapılışı

1. Tereyağını eritin. Üzerine sütü ilave edin. Sütün ılık olmasına özen gösterin. Tamamen kaynamasın.

2. Hamuru için, bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.

3. Serin bir yerde hava almadan 1 saat kadar mayalanması için bekletin.

4. İç harcı için, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, tarçın ve şekeri karıştırın.

5. Hamur kabardığında, masaya alın ve yoğurun. Hamuru iki parçaya bölerek dikdörtgen şeklinde açın.

6. Tarçın karışımını üzerine sürün ve rulo yapın. 2 santim olacak şekilde kesin.

7. Çöreklere şeklini verin ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar daha üzerini kapatarak tepside mayalanması için bekletin.

8. Yumurta sarısını su ile karıştırıp, hazırladığınız çöreklerin üzerine sürün.

9. Fırının orta kısmında, 225 derecede, 8 dakika kadar pişirin.

10. Fırından çıkarınca, tel tepside üstünü örterek bir süre daha bekletin. Servise hazır!

3. Sizi şimdi de Fransa'ya götürüyoruz! Creme brule tarifi



Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt

  • 2 su bardağı krema

  • 5 tane yumurta sarısı

  • 2 ml. vanilya özütü

  • 60 gram toz şeker
Üzerisi için;
  • 40 gram toz şeker
Yapılışı

1. Krema ve sütü karıştırın. Kaynaması için ocağa alın.

2. Bu sırada, yumurta sarısını, vanilya özütünü ve şekeri güzelce çırpın. Kaynayan karışımı, şeker ve yumurtaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışımı süzün.

3. Karışımı 10 dakika kadar dinlendirin. Bu noktada köpüğün tamamen çökmesi çok önemli. Köpük çökmezse bu süreyi uzatabilirsiniz. Köpük kalırsa, kaşık yardımı ile alabilirsiniz.

4. Karışımı derin olmayan, fırın kaplarına eşit bir şekilde paylaştırın.

5. Temiz bir bez serilmiş derin bir tepsiye, fırın kaplarını yerleştirin.

6. Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun, 125 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.

7. Pişen tatlıyı önce oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra minimum 3 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.

8. Dinlenen, soğuyan tatlının üzerine şeker serpin ve pürmüzle yakın.

9. Karamel katmanı sertleşinceye kadar 6 dakika kadar daha bekletin. Afiyet olsun.

4. Bu Hint tatlısına bayılacaksınız! Gulab jamun tarifi



Malzemeler

  • 1 su bardağı süt tozu ( Hamur işi için olan)

  • 1 çay bardağı un

  • 2 yemek kaşığı irmik

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Yoğurmak için:
  • 3 yemek kaşığı süt
Şerbet için:

  • 200 ml su

  • 400 ml toz şeker

  • Yarım limonun suyu
Yapılışı

1. Şerbeti için; öncelikle su ve toz şekeri kaynatın.

2. Şerbet kaynayınca, limon suyunu ilave edin. Koyu kıvam alınca, soğumaya bırakın.

3. Hamuru hazırlamak için; bir kaba, süt tozunu ekleyin.

4. Üzerine, karbonatı, irmiği, tereyağını ekleyin.

5. Yavaşça sütü ilave edin ve karıştırın. Oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar bekletin.

6. Daha sonra, unu ekleyip hamuru hazırlayın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın. Elinizi ıslatın ve yuvarlak şekil verin.

7. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Yağ kızınca, hamurları içerisine atarak kızartın. Kevgir yardımıyla, hamurların her tarafının kızarmasını sağlayın.

8. Kızaran hamurları, soğuk şerbetin içerisine alın ve şerbeti iyice çekmesi için bekletin.

9. Tatlıyı ortadan ikiye keserek, içerisine dondurma, kaymak ya da mascarpone peyniri ile servis edebilirsiniz.

5. Çay saatleriniz için harika bir tatlı, Avustralya'dan pavlova tarifi



Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 6 yumurta akı

  • 2 çay kaşığı mısır nişastası

  • Yarım yemek kaşığı vanilya özü

  • Yarım yemek kaşığı taze limon suyu

  • 1,5 su bardağı krem şanti

  • 15 adet yaprak nane

  • 1 su bardağı çilek

  • 1 su bardağı ahududu

  • 1 su bardağı yaban mersini
Yapılışı

1. 6 adet yumurta akını çırpın. Azar azar şekeri ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın.

2. Ardından; vanilya özütünü, limonu ekleyin. Daha sonra, mısır nişastasını da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Hazırladığınız hamuru, parşömen kağıdına 7-8 santim genişliğinde yayın. Orta kısmına kremayı koymak için, girinti oluşturun.

4. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, fırını kapatıp, bir 30 dakika kadar daha kendi sıcağında bekletin.

5. Üzerini süslemek için, soğuk çırpılmış kremayı şekerle karıştırın. Pavlova kekinin üzerine kremayı dökün ve meyvelerle süsleyin. Çay saatlerinizin kurtarıcısı pavlova hazır.

6. Moldova ve Romen klasiklerinden! Papanaşi tatlısı



Malzemeler

  • 2 adet yumurta

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 150 gram un

  • 250 gram peynir

  • 1 tatlı kaşığı irmik

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı

1. Şekeri, kabartma tozunu ve peyniri bir kabın içerisinde karıştırın.

2. Vanilya, un, irmik ve yumurtayı ekleyerek, mikserle karıştırın.

3. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, streç filme sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

4. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.

5. Hamurları hazırladıktan sonra, tavaya yağ döküp, kızartın.

6. Tatlıyı, ekşi krema, vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

7. Geleneksel Hollanda ve Belçika tatlısı Oliebollen tarifi



Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 paket instant maya

  • 1 su bardağı süt

  • 2 tane yumurta

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1 su bardağı kuru üzüm

  • Yarım elma

  • Kızartmak için sıvı yağ,

  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı

1. Süt, şeker ve mayayı çırpın. Yumurtaları ekleyin.

2. Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.

3. Kuru üzümü ve elmaları ekleyip karıştırın.

4. Hamuru 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın.

5. Hamur kabardıktan sonra tekrar karıştırıp, bir sos tenceresinde sıvı yağ kızdırın.

6. Hamurdan bir parça alarak yağın içine atıp, çevirerek pişirin.

7. Süzgeç yardımıyla yağdan alın. Tatlı hazır. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

8. Son durağımız İngiltere'den ! Trifle tarifi



Malzemeler

  • 1 su bardağı çilek reçeli

  • 1 paket kedidili bisküvi

  • 1/4 su bardağı çilek suyu

  • 1 paket vanilyalı puding

  • 1 paket çilekli jöle

  • 2 su bardağı krema

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
Süslemek için:
  • Çilek
Yapılışı

1. Çilekli joleyi pakette belirtildiği gibi hazırlayarak, kıvam almasını bekleyin.

2. Kedidili bisküvileri ikiye ayırın.

3. Bisküvilerin düz kısımlarına, reçel sürerek birbirine yapıştırın.

4. Servis edeceğiniz, cam kasenin taban kısmına ve çevresine bisküvileri yerleştirip, üzerine çilek suyu ekleyin.

5. Jöle kıvam aldıktan sonra mikserle çırparak, köpük haline gelmesini sağlayın.

6. Jöleyi sandviçlerin üzerine dökün.

7. Pudingi paketteki talimatlara göre hazırlayın, soğutun.

8. Soğumuş pudingi köpüğün üzerine ilave edin.

9. Pudra şekeri ve kremayı kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpın.

10. Kremayı da puding üzerine dökün.

11. Çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Bu Tarifler de İlginizi Çekebilir:


 
858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt