Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı
0
133

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Evde Sucuk Nasıl Yapılır


Evde sucuk yapımı andığınız kadar güç değildir bayanlar hem daha dinç hemde daha hijyenik azıcık sıkıntılı gibi görünsede inanın sonucu görür görmez tüm zahmetlerinize deydiğigini düşünüyorsunuz


Evde sucuk yapmak için öncelikle yapmanız gerekenler işlemler şöyle;Sucuk için yağlı en et idealdir bu nedenle sucuk yapımında yüzde 30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır

Damak Zevki zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuzlu, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 çorba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı karabiber, 1 dere kaşığı tuz katılır Baharatın ölçüsüne gelince, bölgesel olarak ağız tadı değiştiğinden, yetkisiz baharatlar karışım pişirilerek yoklama edilir ve hamura daha sonra ek edilebilir



sonra bu karışımı adamakıllı yoğurup 12 saat – 1 gün kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gün yeniden elden geçirip bir daha yoğurun bu vesileyle baharatçılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir

daha sonra çengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak üzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz *
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt