nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Evde Sucuk Nasıl Yapılır
Evde sucuk yapımı andığınız kadar güç değildir bayanlar hem daha dinç hemde daha hijyenik azıcık sıkıntılı gibi görünsede inanın sonucu görür görmez tüm zahmetlerinize deydiğigini düşünüyorsunuz
Evde sucuk yapmak için öncelikle yapmanız gerekenler işlemler şöyle;Sucuk için yağlı en et idealdir bu nedenle sucuk yapımında yüzde 30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır
Damak Zevki zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuzlu, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 çorba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı karabiber, 1 dere kaşığı tuz katılır Baharatın ölçüsüne gelince, bölgesel olarak ağız tadı değiştiğinden, yetkisiz baharatlar karışım pişirilerek yoklama edilir ve hamura daha sonra ek edilebilir
sonra bu karışımı adamakıllı yoğurup 12 saat – 1 gün kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gün yeniden elden geçirip bir daha yoğurun bu vesileyle baharatçılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir
daha sonra çengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak üzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz *
Evde sucuk yapımı andığınız kadar güç değildir bayanlar hem daha dinç hemde daha hijyenik azıcık sıkıntılı gibi görünsede inanın sonucu görür görmez tüm zahmetlerinize deydiğigini düşünüyorsunuz
Evde sucuk yapmak için öncelikle yapmanız gerekenler işlemler şöyle;Sucuk için yağlı en et idealdir bu nedenle sucuk yapımında yüzde 30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır
Damak Zevki zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuzlu, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 çorba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı karabiber, 1 dere kaşığı tuz katılır Baharatın ölçüsüne gelince, bölgesel olarak ağız tadı değiştiğinden, yetkisiz baharatlar karışım pişirilerek yoklama edilir ve hamura daha sonra ek edilebilir
sonra bu karışımı adamakıllı yoğurup 12 saat – 1 gün kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gün yeniden elden geçirip bir daha yoğurun bu vesileyle baharatçılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir
daha sonra çengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak üzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz *