Evde Sucuk Nasıl Yapılır
Evde sucuk yapımı andığınız kadar zor değildir bayanlar hem daha sağlıklı hemde daha hijyenik biraz zahmetli gibi gorunsede inanın sonucu gorunce tum zahmetlerinize deydiğigini duşunuyorsunuz
Evde sucuk yapmak icin oncelikle yapmanız gerekenler işlemler şoyle;Sucuk icin yağlı en et idealdir Bu nedenle sucuk yapımında yuzde 30 ile 35 oranında yağlı cekilmiş kalın kıyma kullanılır
Damak zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 corba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 corba kaşığı kimyon, 2 cay kaşığı yenibahar, 1 corba kaşığı karabiber, 1 cay kaşığı tuz katılır Baharatın olcusune gelince, yoresel olarak damak zevki değiştiğinden, eksik baharatlar karışım pişirilerek kontrol edilir ve hamura sonradan ilave edilebilir
imagesevdesucukyapimi5ad8b3f046d2e
Daha sonra bu karışımı iyice yoğurup 12 saat – 1 gun kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gun tekrar elden gecirip bir daha yoğurun Bu arada baharatcılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir
Daha sonra cengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak uzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz
Evde sucuk yapımı andığınız kadar zor değildir bayanlar hem daha sağlıklı hemde daha hijyenik biraz zahmetli gibi gorunsede inanın sonucu gorunce tum zahmetlerinize deydiğigini duşunuyorsunuz
Evde sucuk yapmak icin oncelikle yapmanız gerekenler işlemler şoyle;Sucuk icin yağlı en et idealdir Bu nedenle sucuk yapımında yuzde 30 ile 35 oranında yağlı cekilmiş kalın kıyma kullanılır
Damak zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 corba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 corba kaşığı kimyon, 2 cay kaşığı yenibahar, 1 corba kaşığı karabiber, 1 cay kaşığı tuz katılır Baharatın olcusune gelince, yoresel olarak damak zevki değiştiğinden, eksik baharatlar karışım pişirilerek kontrol edilir ve hamura sonradan ilave edilebilir
imagesevdesucukyapimi5ad8b3f046d2e
Daha sonra bu karışımı iyice yoğurup 12 saat – 1 gun kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gun tekrar elden gecirip bir daha yoğurun Bu arada baharatcılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir
Daha sonra cengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak uzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz