Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı
0
101

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Evde Sucuk Nasıl Yapılır


Evde sucuk yapımı andığınız kadar zor değildir bayanlar hem daha sağlıklı hemde daha hijyenik biraz zahmetli gibi gorunsede inanın sonucu gorunce tum zahmetlerinize deydiğigini duşunuyorsunuz


Evde sucuk yapmak icin oncelikle yapmanız gerekenler işlemler şoyle;Sucuk icin yağlı en et idealdir Bu nedenle sucuk yapımında yuzde 30 ile 35 oranında yağlı cekilmiş kalın kıyma kullanılır

Damak zevkine uygun olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber katılır (2 kg ete, 1 corba kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, 1 corba kaşığı kimyon, 2 cay kaşığı yenibahar, 1 corba kaşığı karabiber, 1 cay kaşığı tuz katılır Baharatın olcusune gelince, yoresel olarak damak zevki değiştiğinden, eksik baharatlar karışım pişirilerek kontrol edilir ve hamura sonradan ilave edilebilir

imagesevdesucukyapimi5ad8b3f046d2e

Daha sonra bu karışımı iyice yoğurup 12 saat – 1 gun kadar buzdolabında dinlendirin Ertesi gun tekrar elden gecirip bir daha yoğurun Bu arada baharatcılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır1 kilogram sucuk karışımı 1 metre bağırsağa gelecek şekilde mekanik kıyma makinesi ve huni yardımı ile bağırsağa yerleştirilir

Daha sonra cengel oluşturulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak uzere asılır Doldurma işlemini kasaplarada yaptırabilirsiniz
 
858,496Konular
981,870Mesajlar
29,907Kullanıcılar
Ahmet120938Son üye
Üst Alt