iltasyazilim
FD Üye
Evde Susamlı Ve Kekikli Fırında Çeşnili
Malzemeler
6 parça tavuk incik
Toz olarak sosu için;
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
3 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı toz sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı nisasta
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 bütün soğan ( şart değil tavuğun içine koydum lezzetli oldu )
Yapılışı:
Merhabalar
Benim fazla kullanmadığım ama sevdiğim bir tat olan “knorr çesnile fırınla nın çeşitleri olan “ kekikli susamlı fırında tavuk çeşnisinin ev yapımı halini paylaşmak istiyorum ?? Ben evde denedim oldu siz de yapabilirsiniz gönül rahatlığıyla kendi baharatlarınız ile aynı tadın fazlasını yakalayabiliriz Sarımsak tozu olmayanlar 6 diş sarımsağı, tuz ile ezip baharatlarla ovalayarak kullanabilirler
Bütün baharatları bir kaba alalım üzerine nişastayi aktarıp bütün baharatları elinizle iyice harmanlayın Tavukları yıkayın ve baharatları her yerine gelecek şekilde harmanlayın Torbanın içine alın ve zeytinyağ ve sirkeyi katın ve ağzını sıkıca kapatın salllayın Fırın tepsisine yerleştirin çatal ile bi kaç yerinden delin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin Ben yanına kabuklu patatesi baharatlayıp koydum çok lezzetli oldu siz de öyle yapabilirsiniz ayrıca içine 1 soğaniı 4 ‘e bölüp koydum çok lezzet katti
Malzemeler
6 parça tavuk incik
Toz olarak sosu için;
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
3 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı toz sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı nisasta
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 bütün soğan ( şart değil tavuğun içine koydum lezzetli oldu )
Yapılışı:
Merhabalar
Benim fazla kullanmadığım ama sevdiğim bir tat olan “knorr çesnile fırınla nın çeşitleri olan “ kekikli susamlı fırında tavuk çeşnisinin ev yapımı halini paylaşmak istiyorum ?? Ben evde denedim oldu siz de yapabilirsiniz gönül rahatlığıyla kendi baharatlarınız ile aynı tadın fazlasını yakalayabiliriz Sarımsak tozu olmayanlar 6 diş sarımsağı, tuz ile ezip baharatlarla ovalayarak kullanabilirler
Bütün baharatları bir kaba alalım üzerine nişastayi aktarıp bütün baharatları elinizle iyice harmanlayın Tavukları yıkayın ve baharatları her yerine gelecek şekilde harmanlayın Torbanın içine alın ve zeytinyağ ve sirkeyi katın ve ağzını sıkıca kapatın salllayın Fırın tepsisine yerleştirin çatal ile bi kaç yerinden delin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin Ben yanına kabuklu patatesi baharatlayıp koydum çok lezzetli oldu siz de öyle yapabilirsiniz ayrıca içine 1 soğaniı 4 ‘e bölüp koydum çok lezzet katti