iltasyazilim
FD Üye
Evde Tandır Tadında Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kuzu incik 89 adet bebe patates (minik olanlar) 2 adet havuç 4 diş sarımsak 1 adet orta boy soğan Karabiber (tercihen tane) 2 dal taze biberiye 23 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik Tuz Fırınlarken üzerine;
Nar ekşisi Evde Tandır Tadında Kuzu İncik Tarifi Yapılışı
Etin en güzel hallerinden biri ???Evde tandır tadında bir lezzet
Etin nasıl dağıldığına yerken hayret ediceğiniz bir tarifle karşı karşıyasınız ??
??Hazır olun, başlıyoruz ?*?
Kuzu incikler düdüklüye alınıp, üstünü geçecek kadar su eklenir Bir taşım kaynadıktan sonra; suyu dökülüp, temiz su gene üstünü biraz geçecek kadar eklenir ??Bu işlem suyun berrak kalmasına yaramaktadır
Biberiye, karabiber, tuz, sarımsaklar, defne yaprakları ve kekiği katılır Düdüklünün kapağı kapatılıp, 3035 dakika pişirilir
Pişen Etlerimiz fırın kabına alınıp, her birinin üzerine 2 çay kaşığı kadar olacak; nar ekşisi sürülür Önceden ısıtılmış 180derece fırında 10 dakika kadar kontrollü kızartılarak, pişimin son evresi yaşatılır ????
Etler fırındayken; et suyunun içine; soğan, patatesler ve dilimlenmiş havuçlar eklenir Düdüklü tekrar kapatılıp, etlerle eş zamanlı(10dk ) kadar sebzeler pişirilir
Pişen etler, pişen sebzelerle beraber kendi suyunda 45 dakika bırakıldıktan sonra, Servisini yapıp, yiyebilirsiniz ????
3 adet kuzu incik 89 adet bebe patates (minik olanlar) 2 adet havuç 4 diş sarımsak 1 adet orta boy soğan Karabiber (tercihen tane) 2 dal taze biberiye 23 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik Tuz Fırınlarken üzerine;
Nar ekşisi Evde Tandır Tadında Kuzu İncik Tarifi Yapılışı
Etin en güzel hallerinden biri ???Evde tandır tadında bir lezzet
Etin nasıl dağıldığına yerken hayret ediceğiniz bir tarifle karşı karşıyasınız ??
??Hazır olun, başlıyoruz ?*?
Kuzu incikler düdüklüye alınıp, üstünü geçecek kadar su eklenir Bir taşım kaynadıktan sonra; suyu dökülüp, temiz su gene üstünü biraz geçecek kadar eklenir ??Bu işlem suyun berrak kalmasına yaramaktadır
Biberiye, karabiber, tuz, sarımsaklar, defne yaprakları ve kekiği katılır Düdüklünün kapağı kapatılıp, 3035 dakika pişirilir
Pişen Etlerimiz fırın kabına alınıp, her birinin üzerine 2 çay kaşığı kadar olacak; nar ekşisi sürülür Önceden ısıtılmış 180derece fırında 10 dakika kadar kontrollü kızartılarak, pişimin son evresi yaşatılır ????
Etler fırındayken; et suyunun içine; soğan, patatesler ve dilimlenmiş havuçlar eklenir Düdüklü tekrar kapatılıp, etlerle eş zamanlı(10dk ) kadar sebzeler pişirilir
Pişen etler, pişen sebzelerle beraber kendi suyunda 45 dakika bırakıldıktan sonra, Servisini yapıp, yiyebilirsiniz ????