Küçük tartlar halinde yapılan hem hafif hem de çok lezzetli olan tartoleti kendiniz yapmak istiyorsanız bu tanım tam size nazaran... Misafilerinize şık sunumlu atıştırmalıklar sunmak isterseniz kısa müddette tartolet yapabilirsiniz. Evet meskende tarlolet nasıl yapılır?
İçerisindeki kreması ve enfes kurabiyesiyle hafızalara kazınan tartolet, lezzetiyle olduğu üzere görseliyle de gözleri doyuran, yiyen herkesin tanımını isteyeceği yapılması epey pratik meyveli bir tatlı. İstediğiniz meyvelerle süsleyebilir, tatlıyı çok seven evlatlarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Aklınızdan tartolet yapmak geçiyor ve " meyveli tartolet tanımı, tartolet nasıl yapılır " düşünüyorsanız metnimizi kesinlikle incelemelisiniz. Ekseriyetle pastanelerden hazır alınan tartolet, bilhassa çay saatlerinde tercih ediliyor.
TARTOLET TANIMI:
GEREÇLER
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
2 buçuk su bardağı un
Kreması için;
2 buçuk su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 poşet toz krem şanti
YAPILIŞI
Hamuru hazırlamak için un hariç tüm materyalleri yoğurun.
Daha sonra unun içine azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Oluşan hamurdan modüller kopararak daha evvelce yağlanmış olan tartolet kalıplarının içine yerleştirin.
Hamuru kalıpların içine yerleştirdikten sonra kabarmaması için çatalla delikler açın.
180 aşamalık fırında 20 dakika pişirin.
Pişen tartolet hamurlarını soğumaları için serin bir yanda bekletin.
Bu sırada kremayı hazırlayın. Kremayı hazırlamak için; tencereye sırasıyla süt, nişasta ve toz şeker koyarak karıştırın.
Karışım krema kıvamına gelince içine tereyağını koyarak karıştırın.
Yeterlice kaynayan kremayı ocaktan alın ve içine toz krem şanti koyun. Bu sürecin akabinde kremayı çırpın.
Oluşan kremayı tartoletlerin içine sıkın ve meyveler ile süsleyin.
Afiyet olsun...