iltasyazilim
FD Üye
Evde Tost Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sulandırılmış labne peyniri (yarısı labne yarısı su olacak şekilde )Labne kullanmak istemeyen süt kullanabilir
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Ben 4 bardak kullandım )
*Yoğurmak için ılık su
*1 paket kuru maya
Tangzhong için :
*1 çay bardağı su
*3 te 1 çay bardağı un
Üzerine sürmek için :
*Yoğurt
Evde Tost Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Daha önce donut tarifimde denediğim tangzhong yöntemini burda da kullandım ve yumuşacık tost ekmeği yaptım Önce 1 çay bardağı su ve 3 te bir çay bardağı unu çırpma teliyle çırpıp küçük bir tencereye koyup ocakta karıştırarak pişiriyoruz Muhallebi kıvamına gelince hemen ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz Çok koyulaşmamasına dikkat etmelisiniz Diğer tarafta kuru mayayı 1 kaşık sıcak suda eritelim Önce 1 bardak unu yoğurma kabına alalım içine 3 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu dökelim Erittiğimiz mayayı dökelim Sonra sıvı yağı ve 2 bardak daha unu dökelim Kenarda bekleyen pişirdiğimiz hamuru katalım Ilık suyla hamuru yoğuralım 1 bardak unu da kontrollü şekilde dökerek ele yapışacak kıvamda bir hamur hazırlayalım Elinizi hamurdan kurtarmak için çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz Hamuru tezgaha alalım ve un yardımıyla uzun ekmek şekli verelim Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayarak hamuru içine koyup güzelce yerleştirelim Üzerine 2 kaşık kadar yoğurt sürerek sıcak bir yerde ağzı kapalı şekilde hamur iki katına çıkana kadar bekletelim Ben fırını 100 derecede 5dk ısıtıp içinde beklettim Hamur mayalanınca ortasına bıçakla keskin bir çizik atalım 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Mis gibi katkısız tost ekmeğiniz hazır O kadar yumuşak ve lezzetli oluyorki tost yapmadan da tüketebilirsiniz
Not:Tangzhong yöntemi çinlilerin uyguladığı,hamurun bir kısmını su yada sütle pişirerek soğuduktan sonra diğer hamura katma yöntemidirBu yöntem ile ekmekler ve hamur işleri çok yumuşak oluyor
*1 su bardağı sulandırılmış labne peyniri (yarısı labne yarısı su olacak şekilde )Labne kullanmak istemeyen süt kullanabilir
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Ben 4 bardak kullandım )
*Yoğurmak için ılık su
*1 paket kuru maya
Tangzhong için :
*1 çay bardağı su
*3 te 1 çay bardağı un
Üzerine sürmek için :
*Yoğurt
Evde Tost Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Daha önce donut tarifimde denediğim tangzhong yöntemini burda da kullandım ve yumuşacık tost ekmeği yaptım Önce 1 çay bardağı su ve 3 te bir çay bardağı unu çırpma teliyle çırpıp küçük bir tencereye koyup ocakta karıştırarak pişiriyoruz Muhallebi kıvamına gelince hemen ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz Çok koyulaşmamasına dikkat etmelisiniz Diğer tarafta kuru mayayı 1 kaşık sıcak suda eritelim Önce 1 bardak unu yoğurma kabına alalım içine 3 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu dökelim Erittiğimiz mayayı dökelim Sonra sıvı yağı ve 2 bardak daha unu dökelim Kenarda bekleyen pişirdiğimiz hamuru katalım Ilık suyla hamuru yoğuralım 1 bardak unu da kontrollü şekilde dökerek ele yapışacak kıvamda bir hamur hazırlayalım Elinizi hamurdan kurtarmak için çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz Hamuru tezgaha alalım ve un yardımıyla uzun ekmek şekli verelim Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayarak hamuru içine koyup güzelce yerleştirelim Üzerine 2 kaşık kadar yoğurt sürerek sıcak bir yerde ağzı kapalı şekilde hamur iki katına çıkana kadar bekletelim Ben fırını 100 derecede 5dk ısıtıp içinde beklettim Hamur mayalanınca ortasına bıçakla keskin bir çizik atalım 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Mis gibi katkısız tost ekmeğiniz hazır O kadar yumuşak ve lezzetli oluyorki tost yapmadan da tüketebilirsiniz
Not:Tangzhong yöntemi çinlilerin uyguladığı,hamurun bir kısmını su yada sütle pişirerek soğuduktan sonra diğer hamura katma yöntemidirBu yöntem ile ekmekler ve hamur işleri çok yumuşak oluyor