Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Tulumba Tatlısı Yapımı

Evde Tulumba Tatlısı Yapımı
0
121

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tulumba tatlısı yenirken kıtır bir lezzete sahip olursa o kadar keyifle tüketeceğiniz bir tatlı olur Bu aslında yapımı oldukça kolay bir tatlıdır Bunu dışarıdan aldığınızda tatlılar özel makinalarda yapılır Fakat yapmayı isterseniz bunu evde kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz Burada en önemli etken tatlının hamurunun iyi yoğrulması ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesidir Bunun dışında tulumba tatlısını kızartırken ağır ateşte iyice kızarmasını sağlamalısınız Tatlının hamurunu hazırlarken kek hamurundan daha sert olmasına, şerbetinin ise baklava şerbetinden biraz daha koyu kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz Bunlara dikkat ederek hazırladığınız tatlıları hem konuklarınıza ikram eder, hem de büyük bir keyifle tüketebilirsiniz Dilerseniz hep birlikte tulumba tatlısını hazırlamaya başlayabiliriz




Tulumba tatlısı için gerekli olan malzemeler

2,5 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 fiske tuz
3 adet yumurta
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Şerbet malzemeleri

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tulumba tatlısının yapımı

Tatlının hazırlığına ilk önce şerbetini hazırlamakla başlayın Şerbetin kıvamını koyu olarak hazırlamalısınız Bir tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyun Bunu ocağa orta ateşe koyup pişirmeye başlayın Şerbet kaynamaya başlayınca içine bir dilim limonu ilave edin Daha sonra şerbeti koyu kıvamlı oluncaya dek yaklaşık 1520 dakika kaynatmaya devam edin Bundan sonra ocaktan aldığın şerbetin soğuması için tezgâhta uygun bir yere alın

Şerbet hazırlandıktan sonra tulumba tatlısının hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz Bir tencerenin içerisine toz şeker, su, tereyağı ve tuzu koyup, ocakta kaynatmaya başlayın Kaynadıktan sonra içine 2,5 su bardağı elenmiş unu ilave edin Unun topaklanmaması için hemen tahta bir kaşıklı hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın Bu şekilde toparlanan hamuru yaklaşık olarak 23 dakika sertçe vurarak pişirmeye devam edin Bundan sonra tencereyi ocaktan alıp, ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan sonra, içerisine yumurtaları kırıp karıştırarak hamura iyice yedirin Bu sırada hamur parçalı bir görünüme bürünebilir Ancak böyle olduğunda telaş etmenize gerek yok Bu sırada hamuru yoğurdukça görünümü düzelecektir İçerisine irmik ve nişastayı da ilave edip, hamuru yoğurmaya devam edin

Hamur hazır hale geldiğinde, derin bir kızartma tenceresinin içerisine bol miktarda sıvı yağı ilave edin Yaklaşık olarak bir litre kadar yağ kullanacaksınız Hamuru sağlam bir sıkma torbasının içine koyun Yağı kızdırmadan önce hamuru içine sıkmalısınız Tulumba tatlısına şeklini verecek tırtıl kalıbı kullanırsanız, hazır aldığınız tatlılardan farklı olmayan şekilde tulumba tatlısı pişirebilirsiniz Olmazsa tatlıya elinizle şekil vermeye çalışabilirsiniz Yağın içerisine yeteri kadar hamuru sıktıktan sonra, ocağın altını açabilirsiniz Yağ kızınca ve tatlılar yağın üstüne çıkınca, biraz ateşin ayarını düşürmelisiniz

Tatlıları istediğiniz kadar kızartabilirsiniz Ağır ağır kızardığı kadar çıtır bir tulumba tatlısı pişirebilirsiniz Yağın içerisinden aldığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın Bunun içinde 12 dakika kaldı mı yeterli olur Bu arada pişirecek daha hamurunuz varsa, ocağın altını kapatmalısınız ve yağın soğumasını sağlamalısınız En az yağın iyice ılınması gerekir Bunu yapmadığınızda, tatlıları yağın içine attığınızda hemen kızarır ve içleri hamur kalır Ayrıca tulumba tatlısındaki en önemli özellik olan çıtır lezzet elde edilmez Şerbetlenmiş olan tatlıları servis tabaklarına alıp, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

Afiyet olsun
 

Similar threads

Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını özel misafirleriniz için evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek. Peki evde tulumba nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Tulumba Tatlısı (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; *1 kg şeker *2, 5 su bar su *Yarım limon suyu Hamuru için; *1 su bardağı su *2 yemek kaşığı tereyağ *1 su bardağı un *1 çay kaşığı ucuyla tuz *1 yemek kaşığı nisasta *3 yemek kaşığı irmik *2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını özel misafirleriniz için evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek. Peki evde tulumba nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını özel misafirleriniz için evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek. Peki evde tulumba nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını şahsi misafirleriniz için meskende de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek. Evet konutta tulumba nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt