Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Türkmen pilavı nasıl yapılır? Kolay Türkmen pilavı tarifi

Evde Türkmen pilavı nasıl yapılır? Kolay Türkmen pilavı tarifi
0
48

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
evde_turkmen_pilavi_nasil_yapilir_kolay_turkmen_pilavi_tarifi_1613038691_9092.jpg

Tam kıvamında bir Türkmen pilavı yapmak isteyenler için muhteşem tarifimiz var. Türkmen, Özbek ve Afgan pilavı tarzı pilavlarda tencere mutlaka kalın tabanlı ve yayvan olmalı. Kapsül tabanlı çelik tencere, döküm tencere yada döküm ağır granit tencere uygun oluyor. Evde Türkmen pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi:

Adından anlaşılacağı üzere Türkmen mutfağına özgü bir yemek olan Türkmen pilavı, klasik pirinç pilavına benzer şekilde hazırlanır. Yapımında kuşbaşı et, soğan ve havuç kullanılır. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Türkmen Pilavı, genellikle pişirildiği yörelere göre değişik isimler verilen Türkmen pilavı aslında Orta Asya Ülkelerinde ve her ülkede de farlı isimle verilen örneğin Özbekistan da Özbek pilavı, Türkmenistan da, Türkmen pilavı Dahası da Afganistan da ise Afgan pilavı olarak bilinir. İsteğe göre etli ve etsiz yapabileceğiniz Türkmen pilavı, damaklarda iz bırakıyor. 

2Eb6d_1613038994_6534.jpg

TÜRKMEN PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram kuşbaşı et
3 adet havuç
1 adet soğan
1.5 su bardağı pirinç
Tuz
Sıvıyağ

I05pM_1613039015_3203.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak etleri tencerede veya düdüklüde kavurun. Soğan ve havuçları ince ince dilimleyin. Etlerin üzerine soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Birkaç dakika sonra havuçları da ekleyerek karıştırın.  Kavurma işleminin ardından 1 buçuk su bardağı su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinçleri su ile yıkayın ve suyunu süzün. Mümkünse pirinçleri 20 dakika suyun içerisinde bekletin. Bu sayede nişastaları akacaktır.

Ardından pirinçleri pilav tenceresine alın ve üzerine tuz ekleyerek yayın.

Pirinçleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm geçecek şekilde su ekleyin. Pirinci üst kısımdan hafifçe karıştırın ve pişmeye bırakın.

Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklığını kontrol edin. Eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Pilav hazır olduğunda ocağın altını kısarak 10 dakika demlenmeye bırakın.

Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.

Hazırladığınız pilavı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine etli karışımı ekleyin ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Türkmen Pilavı Tarifi Resimli Türkmen Pilavı Tarifi Türkmen Pilavı Malzemeleri: 1 kg kuşbaşı kuzu eti 1 kg pirinç 2,5 litre su (pirincinize göre değişebilir) 250 gr kuru üzüm 250 gr kuru kayısı 1 kg domates 1 kg havuç 5 diş sarımsak 4 baş soğan Sıvıyağ Tuz Türkmen Pilavının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler *1 bardak sıvı yağ *1 adet limon *2 diş sarımsak *300 gram tavuk but *12 (yarım) soğan *3 yemek kaşığı tereyağ *500 gram havuç *2 bardak pirinç *Tuz, karabiber Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *150 gram küçük kuş bası et ve varsa *4 parça kemik *6 tane domates küçük küçük doğrayın *2 tane yeşil biber küçük doğranmış *Yarım çay bardağı zeytinyağı *1 yemek kaşığı tereyağı *Yarım tatlı kaşığı karabiber *7 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Orta Asya'nın yöresel lezzeti olan Özbek pilavı sıradan pilavlardan sıkılanların denemesi gereken enfes bir tarif. Tek başına bile oldukça lezzetli olan bu pilavı çok beğeneceğinizden eminiz. Peki Özbek pilavı nedir ve nasıl yapılır? İşte Özbek pilavına dair tüm detaylar: Çok kişi tarafından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *2, 5 su bardağı et suyu veya su *12 çay bardağı sıvı yağ *250 gr Kuşbaşı et *2 adet orta boy soğan *1 adet orta boy havuç, *Tuz *Karabiber *kimyon (Aktarlardan çekilmemiş kimyon alırsanız daha aslına uygun olur) Özbek Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt