Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Pekmez yapmanın püf noktaları

Evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Pekmez yapmanın püf noktaları
0
185

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
evde_uzum_pekmezi_nasil_yapilir_pekmez_yapmanin_puf_noktalari_1567417848_8996.jpg

Kahvaltıda tüketilmesinin yanı sıra demir yapıcı özelliği yüzünden ötürü bilirkişi tabiplerin önerdiği üzüm pekmezini hazır almak bölgesine siz kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Konutta yapacağınız üzüm pekmezi bildiğiniz tüm pekmezleri unutturacak. Evet meskende üzüm pekmezi nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim...

Münhasıran kış aylarında çok ziyade görülen öksürük, soğuk algınlığı üzere göğüs hastalıklarına epey uygun gelen pekmez, birçok meyveden yapılıyor. Uzmanların her sabah bir yemek kaşığı tüketilmesini önerdiği pekmez, binbir derdin devası. Anadolu'da her yaz ahir yapılan pekmezler arasında mahsusen doğal şekeri çokça olan üzüm, pekmez için en ülkü besindir. Üzüm pekmezinin kan yapıcı özelliğinden, enfeksiyon riskini önlemeye kadar sıhhat açısından birçok yararı bulunuyor. Kahvaltıda tahin pekmezi ile karıştırılan üzüm pekmezi bir de doğal olduğunda damak çatlatan bir tanım haline geliyor. 

ÜZÜM PEKMEZİ TANIMI:

MATERYALLER

Üzüm
1 avuç beyaz toprak

pglDu_1567418624_7457.jpg

YAPILIŞI

Pekmezi yapmaya başlamadan evvel üzümleri şıkça yıkayın.Bez torbanın içerisine koyarak düzgünce ezin.

Çıkan suyu derin bir tencerenin içerisinde iki taşım kadar kaynatın.

Bir kabın içerisine pekmez toprağını koyarak yayın.

Üzerine kaynamış üzüm suyunu dökün. Karıştırdıktan sonra üzerini örtü ile kapatıp 24 saat dinlendirin. Bu aşamadan sonra leğenin üzerini kapatıp posasının toprağın üzerine çökmesini bekleyin.

mH1Q3_1567418755_294.jpg

Bu aşamadan sonra iki defa tülbent ile süzün. Dibine çökmüş olan şırayı üzerinden üzerinden yavaşça alıp sakın dibine kadar batırmayın.

Çıkan pekmezi şıkça kaynatın. Kaynamaya başladığı devir üzerinde bir köpük birikecek bunu süzgü yardımıyla alın ve kaynamaya bırakın. Yoğunlaşınca kavonozlara alın kapağını şıkça sıkıp aksi çevirin. 

Üzerine battaniye örtüp 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiye olsun....
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt