Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Pekmez yapmanın püf noktaları

Evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Pekmez yapmanın püf noktaları
0
125

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
evde_uzum_pekmezi_nasil_yapilir_pekmez_yapmanin_puf_noktalari_1567417848_8996.jpg

Kahvaltıda tüketilmesinin yanı sıra demir yapıcı özelliği yüzünden dolayı uzman doktorların önerdiği üzüm pekmezini hazır almak yerine siz kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Evde yapacağınız üzüm pekmezi bildiğiniz tüm pekmezleri unutturacak. Peki evde üzüm pekmezi nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim...

Özellikle kış aylarında çok fazla görülen öksürük, soğuk algınlığı gibi göğüs hastalıklarına oldukça iyi gelen pekmez, birçok meyveden yapılıyor. Uzmanların her sabah bir yemek kaşığı tüketilmesini önerdiği pekmez, binbir derdin devası. Anadolu'da her yaz sonunda yapılan pekmezler arasında özellikle doğal şekeri fazla olan üzüm, pekmez için en ideal besindir. Üzüm pekmezinin kan yapıcı özelliğinden, enfeksiyon riskini önlemeye kadar sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Kahvaltıda tahin pekmezi ile karıştırılan üzüm pekmezi bir de doğal olduğunda damak çatlatan bir tarif haline geliyor. 

ÜZÜM PEKMEZİ TARİFİ:

MALZEMELER

Üzüm
1 avuç beyaz toprak

pglDu_1567418624_7457.jpg

YAPILIŞI

Pekmezi yapmaya başlamadan önce üzümleri güzelce yıkayın.Bez torbanın içerisine koyarak iyice ezin.

Çıkan suyu derin bir tencerenin içerisinde iki taşım kadar kaynatın.

Bir kabın içerisine pekmez toprağını koyarak yayın.

Üzerine kaynamış üzüm suyunu dökün. Karıştırdıktan sonra üzerini örtü ile kapatıp 24 saat dinlendirin. Bu aşamadan sonra leğenin üzerini kapatıp posasının toprağın üzerine çökmesini bekleyin.

mH1Q3_1567418755_294.jpg

Bu aşamadan sonra iki kez tülbent ile süzün. Dibine çökmüş olan şırayı üzerinden üzerinden yavaşça alıp sakın dibine kadar batırmayın.

Çıkan pekmezi güzelce kaynatın. Kaynamaya başladığı zaman üzerinde bir köpük birikecek bunu süzgü yardımıyla alın ve kaynamaya bırakın. Koyulaşınca kavonozlara alın kapağını güzelce sıkıp ters çevirin. 

Üzerine battaniye örtüp 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiye olsun....
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt