iltasyazilim
FD Üye
Evde Vişne Pestili Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı vişne püreli vişne suyu(vişne konsantresinden kalan vişnelerin süzgeçten geçirilmiş sulu hali)
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
Evde Vişne Pestili Yapımı Tarifi Yapılışı Malzemeleri iyice karıştır ocak üzerinde karıştırarak kaynat, altını kapat (pişirdiğin pestillik peltenin kıvamı koyu muhallebi kıvamında olması lazım), temiz ve sentetik türü bir kumaş, güneş gören düz bir zemine, gergin bir şekilde ser, pişirilmiş vişneli pelte kumaş üzerine dökülür kaşıkla her tarafa, çok ince olmayacak şekilde eşit olarak yay, güneşte kurumaya bırak 56 saat sonra yaklaşık yarı yarıya üzeri kuruyan pestil çamaşır ipine as alt kısmının ve üstünün iyice kuruması için bir gece askıda beklet, kuruyan pestil düz bir zemine ters olarak ser ıslak bir bezle kumaşı silinerek ıslanmasını sağla ki bezden rahatça ayrılsın kumaşın her bir yanı ıslatıldıktan sonra, pestil itinalı bir şekilde bir kenarından başlayarak bezden ayrılır, bezden ayırdığın vişne pestilini karşılıklı ucu ortaya gelecek şekilde ortada birleştir iki kat haline getir, makasla istenilen büyüklükte parçalara kes, ters kısmı içte kaldığı için pestilin parçalarının her iki yüzü de parlak olacak pestilin hazırdır, iyicenem kuruyup birbirlerine yapışmaması için bir kaç gün temiz bir bez üzerine ser ve beklet, sonra pestilini kapalı ve serin bir ortamda, tercihen buzdolabında muhafaza et Dilediğin gibi kes süsle ve Servis et afiyet olsun )
*4 su bardağı vişne püreli vişne suyu(vişne konsantresinden kalan vişnelerin süzgeçten geçirilmiş sulu hali)
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
Evde Vişne Pestili Yapımı Tarifi Yapılışı Malzemeleri iyice karıştır ocak üzerinde karıştırarak kaynat, altını kapat (pişirdiğin pestillik peltenin kıvamı koyu muhallebi kıvamında olması lazım), temiz ve sentetik türü bir kumaş, güneş gören düz bir zemine, gergin bir şekilde ser, pişirilmiş vişneli pelte kumaş üzerine dökülür kaşıkla her tarafa, çok ince olmayacak şekilde eşit olarak yay, güneşte kurumaya bırak 56 saat sonra yaklaşık yarı yarıya üzeri kuruyan pestil çamaşır ipine as alt kısmının ve üstünün iyice kuruması için bir gece askıda beklet, kuruyan pestil düz bir zemine ters olarak ser ıslak bir bezle kumaşı silinerek ıslanmasını sağla ki bezden rahatça ayrılsın kumaşın her bir yanı ıslatıldıktan sonra, pestil itinalı bir şekilde bir kenarından başlayarak bezden ayrılır, bezden ayırdığın vişne pestilini karşılıklı ucu ortaya gelecek şekilde ortada birleştir iki kat haline getir, makasla istenilen büyüklükte parçalara kes, ters kısmı içte kaldığı için pestilin parçalarının her iki yüzü de parlak olacak pestilin hazırdır, iyicenem kuruyup birbirlerine yapışmaması için bir kaç gün temiz bir bez üzerine ser ve beklet, sonra pestilini kapalı ve serin bir ortamda, tercihen buzdolabında muhafaza et Dilediğin gibi kes süsle ve Servis et afiyet olsun )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.