Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Waffle Yapımı

Evde Waffle Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Evde Waffle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı şeker
*1 yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*10 – 11 kaşık un

Üzeri için;

*İstediğiniz meyveler

Süslemek için

*Bonibon , çakıl taşı çikolata vb
*Hazır çikolata sosu

Evde Waffle Yapımı Tarifi Yapılışı Dışarıda para vererek yediğiniz wafflelardan çok daha güzel olan bir tarif *denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırıyoruz sonra bütün malzemeleri ekleyip tekrar blenderda karıştırıyoruz Tost makinesini yüksek ayarda açıp ısıtıyoruz içerisini biraz yağlıyoruz ısınınca waffle hamurunu istediğimiz boyutta döküp yayıyoruz ( çok kalın dökmeyin ben blender kabında yaptığım için ondan akıttım siz *1 kepçe döküp kapatabilirsiniz) *ve tost makinesini kapatıyoruz 3 5 dk içerisinde hazır oluyor o zamana kadar kapağını açmamanızı tavsiye ederim Hamurunuz kızarıp pişince hemen alıp üzerine nutellasını yada başka çikolata kremasını sürüyoruz ve üzerini istediğimiz meyvelerle , damla çikolatalarla, bonibonla, çikolata sosuyla süsleyip ister açık ister kapalı şekilde servis ediyoruz *süslemesi sizin elinizde olan malzemeye ve hayal gücünüze kalmış ben bu hamurdan 4 adet waffle çıkarttım siz porsiyonları küçültüp daha çok çıkartabilirsiniz afiyet olsun

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt