Tüm bakliyat içerikli yemeklerin yanında enfes lezzetiyle ahenk katan bir tat olan turşu, yazın bitmesine yakın kurulmalıdır. Evet turşu nasıl kurulur? Turşu nasıl saklanmalıdır? hakkındaki karşılıklar için haberimize göz gezdiriniz...
Turşu yazın bitimde yapılması gereken bir yemek garnitür çeşididir. Her yaştan insanın severek yediği turşu mahsusen nohutlu pilavın yanında yenmektedir. Birbirinden lezzetli besin karışımlarından oluşan turşuyu kurmak için bilinmesi gereken birtakım ayrıntılar vardır. Pekala, turşu nasıl kurulur? Turşu kurulduktan sonra nasıl saklanmalıdır? Turşuyu gerçek saklama metodu ile uzun ömürlü yiyecek olarak tüketebilirsiniz. Merak ettiğiniz karşılıkları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...
TURŞU NASIL KURULMALI?
Turşu kurarken materyalin arasında hava hapsedebilecek boşluklar bırakmamanız nispeten kıymetlidir. Malzemeleri kavanoza dizerken, kavanozun tabanını ara sıra tezgahınıza vurunuz bu hareket karışımları sıkılaştıracaktır. Malzemenin içerisine dolan havanın dışarı çıkması için, kavanozun kapağını sıkı bir biçimde kapatmadan evvel hafif yarı açık halde bir saat bekletiniz. Hava dışarı çıktıktan sonra kapatınız.
TURŞU NASIL SAKLANMALI?
Kapağını kapattıktan sonra turşunun içinde hala az ölçüde hava kalmış olabilir. Turşunuzu saklamadan önce 2-3 saat boyunca karşıt bir biçimde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları bir mekanda toplanacaktır. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir tarafta saklamalısınız.
Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu denetim etmeli ve azaldığı vakit içerisine turşu suyu eği yapmalısınız. Kapağı yukarıdaki yazılı olan adımlara müsait halde kapatınız.