iltasyazilim
FD Üye
Evde Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg yeşil zeytin
*1 5 yemek kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
*2 adet limon
*67 adet defne yaprağı
*Yeterince su
Evde Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi Yapılışı Pazardan aldığımız yeşil zeytinleri çekiç yardımı ile tek bir vuruşla kırıyoruz Ağzı kapalı boş olan bir kabın içine alıp su ile beklemeye alıyoruz Her gün düzenli olarak suyunu değiştiriyoruz Yaklaşık olarak 1012 gün sonra zeytinin acılığı geçmiş oluyor ama siz bu süreyi kendinizde ayarlayabilirsiniz Zeytinleri temiz bir kabın içine alıp biraz zeytin koyup arasına 23 defne yaprağı ve dilimlediğimiz limonlardan 23 tanesini koyup diğer zeytinleri de üzerine yerleştirelim Başka bir kasede limon tuzu, dilimlenmiş limonları, kaya tuzunu ve yeterince suyu ekleyerek karıştırıp zeytinlerin üzerine döküyoruz (arzuya göre ekşiliğini ve tuzunu biraz da artırabilir veya azaltabilirsiniz tercih sizin )Defne yapraklarınıda ekleyip kabımızın ağzını sıkıca kapatıyoruz Yaklaşık olarak 1015 güne kadar lezzetini almaya baslar Kullanacağınız zaman istediğiniz kadar çıkarıp hafif bir suya tutup yıkayın Üzerine zeytinyağı, pul biber ve kekikle servis yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*2 kg yeşil zeytin
*1 5 yemek kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
*2 adet limon
*67 adet defne yaprağı
*Yeterince su
Evde Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi Yapılışı Pazardan aldığımız yeşil zeytinleri çekiç yardımı ile tek bir vuruşla kırıyoruz Ağzı kapalı boş olan bir kabın içine alıp su ile beklemeye alıyoruz Her gün düzenli olarak suyunu değiştiriyoruz Yaklaşık olarak 1012 gün sonra zeytinin acılığı geçmiş oluyor ama siz bu süreyi kendinizde ayarlayabilirsiniz Zeytinleri temiz bir kabın içine alıp biraz zeytin koyup arasına 23 defne yaprağı ve dilimlediğimiz limonlardan 23 tanesini koyup diğer zeytinleri de üzerine yerleştirelim Başka bir kasede limon tuzu, dilimlenmiş limonları, kaya tuzunu ve yeterince suyu ekleyerek karıştırıp zeytinlerin üzerine döküyoruz (arzuya göre ekşiliğini ve tuzunu biraz da artırabilir veya azaltabilirsiniz tercih sizin )Defne yapraklarınıda ekleyip kabımızın ağzını sıkıca kapatıyoruz Yaklaşık olarak 1015 güne kadar lezzetini almaya baslar Kullanacağınız zaman istediğiniz kadar çıkarıp hafif bir suya tutup yıkayın Üzerine zeytinyağı, pul biber ve kekikle servis yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun