iltasyazilim
FD Üye
Evde Zeytin Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
*1 Kilogram yeni toplanmış zeytin
*4 Yemek kaşığı kaya tuzu
Evde Zeytin Nasıl Yapılır Yapılışı Pazarlarımızda yeni toplanmış zeytinler görülmeye başladı Demek ki yakında zeytin yapma hazırlıkları başlayacak Zaten geçen sene yaptığımız zeytinlerden eser yok ortada, hepsi çoktan bitti Bir an önce olsun zeytinlerimiz ve soframıza gelsin değil mi artık*Ve ilk zeytinler kavanoza girdi Buyurun Tarifi,
Hazırlanması;*Önce pazardan zeytinler itina ile beğenilip alınır Evde zedeli, çürük ve yapraklar ayıklanır*Geniş bir kabın içinde güzelce yıkanır*İster pet şişe, ister cam kavonozlara bir kat zeytin biraz kaya tuzu serpilerek doldurulur*Her gün ağzı açılıp havasını alınır ve çalkalanır 5 Kg lık pet şişeye yaptıysanız yere yatırarak, yuvarlayarak ta bu işlemi kolumuzu yormadan yapabiliriz*Arada kontrol ederek yenilecek kıvama gelene kadar bu işlem yapılır*1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor İstediğiniz kadar zeytin alıp bu ölçüye göre hazırlayabilirsiniz*Zeytin yenilecek kıvama geldiğinde yıkayıp cam kavanozlara koyulur Üzerine zeytinyağı, limon karışımı ilave edilerek tercihen buzdolabına kaldırılır Serinde muhafaza edebileceğiniz bir yerde olabilir
Başka bir yöntem de; Yine Yenilebilecek Kıvama Gelen Zeytinlerimizi Tatlandırmak için;*Tuzu ve ekşiliği için kendi istediğiniz tatlarda limon tuzu ve kaya tuzu kullanabilirsiniz*Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu, 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur*Bu yöntemle zeytinler çok güzel oluyor, tavsiye ederim*Gerçekten de zeytinlerin tadı daha güzel oldu*Kullanacağınız zaman kahvaltı tabağına alıp, üzerine zeytinyağı ve limonun suyunu sıkarak servis edilir
Afiyet olsun
Not:1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor 1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor
*1 Kilogram yeni toplanmış zeytin
*4 Yemek kaşığı kaya tuzu
Evde Zeytin Nasıl Yapılır Yapılışı Pazarlarımızda yeni toplanmış zeytinler görülmeye başladı Demek ki yakında zeytin yapma hazırlıkları başlayacak Zaten geçen sene yaptığımız zeytinlerden eser yok ortada, hepsi çoktan bitti Bir an önce olsun zeytinlerimiz ve soframıza gelsin değil mi artık*Ve ilk zeytinler kavanoza girdi Buyurun Tarifi,
Hazırlanması;*Önce pazardan zeytinler itina ile beğenilip alınır Evde zedeli, çürük ve yapraklar ayıklanır*Geniş bir kabın içinde güzelce yıkanır*İster pet şişe, ister cam kavonozlara bir kat zeytin biraz kaya tuzu serpilerek doldurulur*Her gün ağzı açılıp havasını alınır ve çalkalanır 5 Kg lık pet şişeye yaptıysanız yere yatırarak, yuvarlayarak ta bu işlemi kolumuzu yormadan yapabiliriz*Arada kontrol ederek yenilecek kıvama gelene kadar bu işlem yapılır*1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor İstediğiniz kadar zeytin alıp bu ölçüye göre hazırlayabilirsiniz*Zeytin yenilecek kıvama geldiğinde yıkayıp cam kavanozlara koyulur Üzerine zeytinyağı, limon karışımı ilave edilerek tercihen buzdolabına kaldırılır Serinde muhafaza edebileceğiniz bir yerde olabilir
Başka bir yöntem de; Yine Yenilebilecek Kıvama Gelen Zeytinlerimizi Tatlandırmak için;*Tuzu ve ekşiliği için kendi istediğiniz tatlarda limon tuzu ve kaya tuzu kullanabilirsiniz*Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu, 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur*Bu yöntemle zeytinler çok güzel oluyor, tavsiye ederim*Gerçekten de zeytinlerin tadı daha güzel oldu*Kullanacağınız zaman kahvaltı tabağına alıp, üzerine zeytinyağı ve limonun suyunu sıkarak servis edilir
Afiyet olsun
Not:1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor 1 kg zeytin için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ölçüsü yeterli oluyor