iltasyazilim
FD Üye
Evdeki Malzemeyle Hemen Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase nohut
*1 kase fasülye
*1 kase buğday (yarma)
*Yarım kase kuru mısır
*Göz kararı incir, kayısı, üzüm
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*Göz kararı şeker (1 su bardağı kadar)
Not: Benim mısır ve buğdayım köyden geldi annem mısırı tarladan toplayıp kurutmuş sağolsun
Evdeki Malzemeyle Hemen Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle belirteyim ben kuru bakliyatları donduracuda haşlanmış bulunan malzemeden kullandım Buğdayı ve mısırı yıkayıp içi su dolu tencereye atıyoruz Biraz kaynadıktan sonra dondurucudan çıkan fasulye, nohudu ekliyoruz yaklaşık 20 dk kaynadıktan sonra bir kenarda yıkayıp küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri ekliyoruz 20 dk daha kaynatıyoruz Aşure ve meyveler özdeşince şekeri ekliyoruz Şeker eriyince tadına bakınız damak tadına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Toplamda 1 saat gibi bir sürede hazırdır aşureniz Afiyet olsun
Not: En başta pişerken 1 tatlı kaşığı tuz atın ki bakliyatlar lezzetli pişsin
*1 kase nohut
*1 kase fasülye
*1 kase buğday (yarma)
*Yarım kase kuru mısır
*Göz kararı incir, kayısı, üzüm
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*Göz kararı şeker (1 su bardağı kadar)
Not: Benim mısır ve buğdayım köyden geldi annem mısırı tarladan toplayıp kurutmuş sağolsun
Evdeki Malzemeyle Hemen Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle belirteyim ben kuru bakliyatları donduracuda haşlanmış bulunan malzemeden kullandım Buğdayı ve mısırı yıkayıp içi su dolu tencereye atıyoruz Biraz kaynadıktan sonra dondurucudan çıkan fasulye, nohudu ekliyoruz yaklaşık 20 dk kaynadıktan sonra bir kenarda yıkayıp küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri ekliyoruz 20 dk daha kaynatıyoruz Aşure ve meyveler özdeşince şekeri ekliyoruz Şeker eriyince tadına bakınız damak tadına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz Toplamda 1 saat gibi bir sürede hazırdır aşureniz Afiyet olsun
Not: En başta pişerken 1 tatlı kaşığı tuz atın ki bakliyatlar lezzetli pişsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.