Evden cıkarken ve eve girerken okunan dualar vardır bu duaları sizlerle sayfamızda paylaşacağızAşağıdaki duaları evimizden cıkarken ve evimize girerken okumamız tavsiye edilmiştir
Peygamber Efendimiz'in evinden cıkarken okuduğu duası şoyledir;
Bismillah Tevekkeltu alellah Allahumme inni eUzu en udille ev udalle Ev ezille, ev uzelle Ev ezlime, ev uzleme Ev echele, ev yuchele aleyye
Peygamber Efendimizin evindne cıkarken okuduğu duanın anlamı şoyledir;
Allah’ın ismi şerifini zikrederek evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah’a tevekkul ediyorum Allah’ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya duşmekten, başkalarını da duşurmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hurmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım
Ayrıca Evden cıkarken okunması onerilen kısa bir dua orneği şoyledir;
Bismillah tevekkeltu alallah La havle vela kuvvete kuvvete illa billah
Anlamı ;
Allah’ın ismiyle (Allah’ın ismini soyleyerek) evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah’a dayandım (O’na dayanıyor, O’na guveniyorum) Guc ve kuvvet ancak ve ancak Allah’ın yardımıyla olur
Eve girerken okunması tavsiye edilen dua;
Allahumme inni es’eluke hayra’lmevleci ve hayra’lmahrec Bismillahi velecna ve bismillahi harecna ve alellahi Rabbine tevekkelna
Eve girerken okunması tavsiye edilen duanın anlamı şoyledir;
Allah’ım! Evime her giriş ve cıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde cıkmayı istiyorum Allah’ım senin mubarek adını anarak (Bismillah diyerek evimizden) cıktık Rabbimiz Allah’a dayandık Ey Rabbimiz sana tevekkul ettik Sana dayanıp, sana guvendik
imagesevdencikarkenevegirerkenokunandua5adbe1da3583f
Peygamber Efendimiz'in evinden cıkarken okuduğu duası şoyledir;
Bismillah Tevekkeltu alellah Allahumme inni eUzu en udille ev udalle Ev ezille, ev uzelle Ev ezlime, ev uzleme Ev echele, ev yuchele aleyye
Peygamber Efendimizin evindne cıkarken okuduğu duanın anlamı şoyledir;
Allah’ın ismi şerifini zikrederek evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah’a tevekkul ediyorum Allah’ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya duşmekten, başkalarını da duşurmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hurmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım
Ayrıca Evden cıkarken okunması onerilen kısa bir dua orneği şoyledir;
Bismillah tevekkeltu alallah La havle vela kuvvete kuvvete illa billah
Anlamı ;
Allah’ın ismiyle (Allah’ın ismini soyleyerek) evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah’a dayandım (O’na dayanıyor, O’na guveniyorum) Guc ve kuvvet ancak ve ancak Allah’ın yardımıyla olur
Eve girerken okunması tavsiye edilen dua;
Allahumme inni es’eluke hayra’lmevleci ve hayra’lmahrec Bismillahi velecna ve bismillahi harecna ve alellahi Rabbine tevekkelna
Eve girerken okunması tavsiye edilen duanın anlamı şoyledir;
Allah’ım! Evime her giriş ve cıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde cıkmayı istiyorum Allah’ım senin mubarek adını anarak (Bismillah diyerek evimizden) cıktık Rabbimiz Allah’a dayandık Ey Rabbimiz sana tevekkul ettik Sana dayanıp, sana guvendik
imagesevdencikarkenevegirerkenokunandua5adbe1da3583f