Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eve insan resimleri asabilir miyiz?

0
161

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

HzAişe Validemizden nakledilmiştir: “Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem bir seferden dönmüştü Ben de dolabı, üstünde resimler bulunan bir örtü ile örtmüştüm Örtüyü görür görmez rengi değişti ve dedi oysa: “Aişe! Kıyamet günü Allah ’ın huzurunda en şiddetli cefa görecek olanlar, Allah ’ın yaratmasında müşabih olanlar yani Allah ’ın yaratması gibi yaratmaya kalkışanlardır Bunun üzerine onu kestik bir ya da iki tane yastık yaptık (Buhari, Libas, 91) Bu hadise tarafından fotoğraf gerçekleştirmek ve asmak yasaklanmıştır

Fotoğrafta durum farklıdır Fotoğraf, mercekler yardımıyla karşıda bulunan canlı ve cansız şekillerin film üzerinde tertibinden ibarettir Bu film kağıt üstüne geçirilirse fotoğraf adını alır Fıkıh kitaplarında yer alan bilgilere göre evlere fotoğraf asılması yasak olmamakla birlikte mekruhtur *