Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evleri 1.4 milyar dolara yalıtıyoruz

Evleri 1.4 milyar dolara yalıtıyoruz
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Evleri 14 milyar dolara yalıtıyoruz Türkiye’de enerji maliyetlerindeki artma, yaygın, ısı, ses ve su yalıtımı alanında faaliyet gösteren firmalara yarıyor Bunda, yalıtımın, yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlaması etkili rol oynuyor Yılda sıradan yüzde 20 oranında artan sektörün, yıl sonunda 14 milyar dolarlık hacme, yalıtımda kullanılan malzemelerin boyutunun da 6 milyon metreküpe ulaşması bekleniyor Izolasyon doğru sağlanın tasarrufun boyutu da 3 milyar doları buluyor Türkiye’de, son yıllardaki enerji maliyetlerindeki çoğalma ve küresel ısınma, yalıtım sektörünü büyütüyor Bitümlü örtüler, sürme esaslı su izolasyon malzemeleri, camyünü, genleştirilmiş polistiren, taşyünü, kauçuk köpük, polietilen köpük gibi malzemelerden oluşan izolasyon sektörünün büyüklüğünün bu yıl sonunda 14 milyar dolara ulaşması bekleniyor Geçen yıla tarafından yüzde 20 oranında gelişen sektörde, üretici, satıcı ve uygulayıcı olarak pek fazla işyeri etkinlik gösteriyor Yalıtım alanında etkinlik gösteren Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği(İzoder) çatısı aşağıda 124 işyeri bulunuyor 2007’de erken seçim nedeniyle istediği büyümeyi gösteremeyen sektörün, 2008’de yeni projelerin devam etmesi ve yalıtımsız eski binalardaki yalıtım uygulamalarıyla yüzde 18 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor Enerji tasarrufu sağlamasına rağmen izolasyon ürünlerinin, Türkiye’deki tüketim rakamları benzer ülkelere tarafından düşük bulunuyor Türkiye’ye benzer iklim ve nüfusa sahip olan Fransa’da 30 milyon metreküp olan izolasyon ürünleri pazarı, Türkiye’de 6 milyon metreküpe ama ulaşıyor ABD’de ise bu 300 milyon metreküpü buluyor Planlar 2008’e tarafından yapılıyor İzoder Başkanı Levent Ürkmez, bu yılki genel seçimlerin sektörün büyümesini geçen yıla tarafından yavaşlattığını belirterek, 2008’de büyüme oranının, 2006 seviyesine gelmese de, 2007 yılından daha fazla olacağını söyledi Ürkmez, bu yükselme trendinin sonucu olarak, gelecek yıl içerisinde yeni yatırımlar yapanların izolasyon pazarına katılacağını ve toplam imal kapasitesinin artacağını aktardı Yalıtımın bir uzmanlık dalı olduğunu ve bu uzmanlık dalında araç gereç, tasarım ve uygulamanın herbirinin ayrı ayrı önemi bulunduğunu dile getiren Ürkmez, ısı yalıtımı uygulamalarının her geçen gün popülerliğinin artmasının, izolasyon konusunda uzmanlığı bulunmayan uygulayıcıların da sektöre girmesine neden olacağını kaydetti Ürkmez, bilgi seviyesi yetkisiz olanların yaptıkları uygulamalarda fazla temel hataların meydana geldiğine uyarı çekerek, Beceriksiz ya da hatalı araç gereç kullanımları gibi yaygın olarak yapılan hatalar, aynı zamanda yalıtım uygulamalarını tekniğine uygun yapan izolasyon firmalarını hileli rekabete maruz bırakıyor Araç Gereç miktarı ve kalitesini azaltarak uygulama maliyetlerini de azaltan bu firmalar, tüketicinin yapmış olduğu yatırımların karşılığını alamamasına niçin oluyordedi Yalıtımla büyük oranlarda enerji tasarrufu yapılabildiğini de değinen Ürkmez, İnsanların küresel ısınmaya katkısının yüzde 49’unu enerji kullanımı oluşturuyor Enerjiyi daha az tüketmenin en önemli yollarından biri ısı yalıtımı Yalıtım, küresel ısınma ve çevre felaketlerine aleyhinde alınabilecek en etkili kişisel önlemlerden biri Binalarda içten yalıtım uygulamaları yapıldığı takdirde yüzde 50 oranında daha az yakıt tüketerek ısıtma ve soğutma sağlanabiliyor Bu yolla, konut başına atmosfere yayılan karbondioksit miktarı da güya yarıya azaltılabiliyordiye konuştu Enerji Maliyeti Azalıyor İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut ise, yalıtım sektörünü orta ve uzun vadede; küresel boyutta iklim değişikliği ve küresel ısınma, enerji verimliliği yasası, şamata yoklama yönetmeliği, doğalgazın yaygınlaşması, yükselen enerji maliyetleri, yer sarsıntısı korkusu ve bilinç artışının etkilediğini belirtti Bulut, enerji tasarrufu, ekolojik denge, hava kirliliği, konforlu bir hayat, gürültüsüz ve dinç mekanlar için yalıtımın yükümlülük haline geldiğini aktararak, aralıksız çoğalan enerji ihtiyacının, devletin ve ailelerin bütçesinden her geçen gün daha manâlı bir pay aldığını, çevre kirliliğinin de kayda değer bir sorun olmaya başladığını kaydetti Türkiye’de yaygın aşina yalıtım şekli, ısı ve su yalıtımı Bunları ses ve yangın güvenliği yalıtımı takip ediyor Enerji tasarrufu karşılamak önceliğiyle başvurulan ısı yalıtımı, konutlarda konfor, sanayide iş güvenliği ve işçi sağlığını da getiriyor İklim değişikliği, küresel ısınma ile mücadelede ısı yalıtımı önemini dünya genelinde artırırken, sürdürülebilir bina tasarımı ve sıfır karbon mimarisi da yalıtımın önemini yükseltiyor Nuri Bulut, yalıtımla ve doğru izolasyon malzemelerinin seçimiyle bütüne özel dinç ve güvenilir detayların sürdürülebilir sunulmasının muhtemel olduğunu dile getirerek, mineral yün esaslı camyünü ve taşyünü yalıtım malzemelerinin de bu misyonda kayda değer rol oynadığının altını çizdi Bina maliyetinin yüzde 5’ini bulmuyor Isı yalıtımının binanın üretim aşamasındaki maliyetinin, bina maliyetinin yüzde 2 ile yüzde 5’i aralarında olduğu belirtiliyor İnşaat aşamasında ısı yalıtımı yapılmış bir binada; düşük kapasiteli kazan, klima, küçük radyatör ve tesisat kullanılacağı için yatırım ve işletme maliyeti de azalıyor Isı yalıtımı için yapılacak harcamalar, sağlanan enerji tasarrufu ile 25 sene içinde kendini geri ödüyor Hesaplamalar, tüm konutların standart ve yönetmeliklere uygun şekilde yalıtılması durumunda, Türkiye’de yılda yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf yapılacağını gösteriyor Tasarrufu mantolama sağlıyor Ode Yalıtım Pazarlama Ekip Lideri Öykü Soysal, ısı yalıtımında, dış cephe ısı yalıtımı uygulamalarının son yıllarda yaygınlaşmaya başladığını belirterek, yeni ve eski binalarda uygulanabilen mantolama sistemiyle ortalama yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabildiğini, hem mantolama uygulamasının eski binaların cephelerinin yenilediğini kaydetti Isı yalıtımında yapılan yanlışlara da değinen Soysal, şu bilgileri verdi: Isı yalıtımında dürüst detaylarda, içten malzemenin kullanılmasının önemi koskocoman Standartlara uygun olmayan malzemelerin kullanılmaması da önemli Yalıtım uygulamaları geri dönüş maliyeti fazla yüksek olan uygulamalardır Sektördeki en kayda değer sorunlar ise, nitelikli işgücünün olmaması, pazar büyütme çalışmalarının yetersizliği, fiyat odaklı çalışılmasıHanife Baş