Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilik İle İlgili Hadisler

Evlilik İle İlgili Hadisler
0
151

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifler

Sevgili Peygamberimiz HZMuhammed'in (sav) evlenme ve evlilik ile ilgili hadisleri

Nikah benim sunnetimdendir'
Hz Aişe (ra) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
Nikah benim sunnetimdendir Kim benim sunnetimle amel etmezse benden değildir
Evleniniz! Zira ben, diğer ummetlere karşı siz(in cokluğunuz) ile iftihar edeceğim
Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin
Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruc tutsun Cunku oruc, onun icin şehveti kırıcıdır
(Kutubi Sitte, 6527)

Mu'min, ALLAH'a takvadan sonra en ziyade saliha bir zevceden hayır gorur

Ebu Umame radıyALLAHu anh'ın rivayetine gore: Resulullah aleyhissalatu vesselam şoyle buyurmuşlardır:
Mu'min, ALLAH'a takvadan sonra en ziyade saliha bir zevceden hayır gorur Boylesi bir kadına emretse itaat eder Ona baksa surur duyar, bir şeyi yapıp yapmaması hususunda yemin etse, kadın bunu yerine getirerek onu yeminden kurtarır, kadınından ayrılıp uzak bir yere gitse, kadın hem kendi namusu ve hem de adamın malı hususunda hayırhah ve durust olur
(Kutubi Sitte, 6532 )

Kim ALLAH'a pak ve temizletilmiş olarak

HzEnes İbnu Malik radıyALLAHu anhumaanlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam'ın şoyle soylediğini işittim:
Kim ALLAH'a pak ve temizletilmiş olarak kavuşmak isterse hur kadınlarla evlensin
(Kutubi Sitte, 6535

Hz İbnu Abbas radıyALLAHu anhuma anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam hulle yapana da yaptırana da lanet etti(Kutubi Sitte, 6562

Kadın, halası veya teyzesi uzerine nikahlanamaz

Ebu Musa radıyALLAHu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
Kadın, halası veya teyzesi uzerine nikahlanamaz(Kutubi Sitte, 6561)

Bakire kızlarla evlenin

Uveym İbnu Saide radıyALLAHu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:Bakire kızlarla evlenin Cunku onların ağızları daha tatlı, rahimleri daha doğurgandır, aza da razı olurlar
(Kutubi Sitte, 6534 )

hur kadının izni olmadan ona azil yapmayı yasakladı

Hz Omer radıyALLAHu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam, hur kadının izni olmadan ona azil yapmayı yasakladı
(Kutubi Sitte, 6559 )

Uğursuzluk yoktur Ancak uc şeyde uğur olabilir: Kadında, atta, evde

Mıhmar İbnu Mu'aviye radıyALLAHu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam'ın şoyle soylediğini işittim:
Uğursuzluk yoktur Ancak uc şeyde uğur olabilir: Kadında, atta, evde
(Kutubi Sitte, 6579)

Hz Aişe ensardan, bir yakını kızcağızı evlendirmişti

İbnu Abbas radıyALLAHu anhuma anlatıyor: Hz Aişe ensardan, bir yakını kızcağızı evlendirmişti
Resulullah gelince: Genc kızı (kocasına) gonderdiniz mi?diye sordu
Evdekiler evet!deyince Kızla birlikte bir de calgıcı gonderdiniz mi?dedi
Onlardan Hayır gondermedikcevabını alınca, Aleyhissalatu vesselam:
Ensar, aralarında gazel okuma adeti mevcut olan bir cemaattir Keşke onlara: Size geldik size geldik, size selam bize selamdeyiverecek birini gonderseydinizbuyurdular
(Kutubi Sitte, 6551 )

Guzellikleri sebebiyle kadınlarla evlenmeyin

Abdullah İbnu Amr radıyALLAHu anhuma anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Guzellikleri sebebiyle kadınlarla evlenmeyin Cunku guzelliklerinin onları (kibir ve gurur sebebiyle) alcaltacağından korkulur Onlarla mal ve mulkleri sebebiyle de evlenmeyin, zira mal ve mulkun onları azdıracağından korkulur Fakat onlarla diyaneti esas alarak evlenin Yemin olsun, burnu kesik, kulağı delik siyahi dindar bir kole (dindar olmayan hur kadınlardan) efdaldir
(Kutubi Sitte,6532 )

Nutfeleriniz icin (kadının) hayırlısını tercih edin

Hz Aişe radıyALLAHu anha anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
Nutfeleriniz icin (kadının) hayırlısını tercih edin Kendinize denk olanlarla evlenin, denklerinizin kızını isteyin
(Kutubi Sitte, 6568

Senin o oğlun da bir damara cekmiş olabilir!

İbnu Omer radıyALLAHu anhuma anlatıyor: Colde yaşayan bedevilerden biri Resulullah aleyhissalatu vesselam'a geldi ve
Ey ALLAH'ın Resulu! Karım, benim yatağımda siyah bir cocuk doğurdu Biz, asla aramızda siyah bulunmayan bir aileyiz dedi
Aleyhissalatu vesselam Senin develerin var mı?diye sordu
Adam Evet, var!deyince: Renkleri nedir?diye sordu
Adam Kızıl!diye cevap verdi
Aleyhissalatu vesselam Aralarında siyah da var mı?dedi
Adam Hayır!deyince: Peki boz deve var mı?diye sordu
Adam Evet var!deyince: Pekiyi bu nereden oldu?diye sordu
Adam Belki bir damara cekmiştir!deyince:
Senin o oğlun da bir damara cekmiş olabilir!buyurdular
(Kutubi Sitte, 6583)