Izaç öncesi perhiz Evlenen bir kişinin beslenme tarzı da değişir Varlıklı sofralarda yenen yemekler, akrabalar arası davetlerde yiyip içmeler kilo aldırır Kadınlar için kayda değer bir etken de gebe kalmaktır Hayat böylece pozitif sürprizle doymuş oysa bizi nerede, ne süre ve neyin beklediğini tahmin etmek fazla güç Hiç beklemediğimiz bir anda hayatımıza birisi giriyor ve bizi pek fazla açıdan etkiliyor Natürel ki yalnız bir yaşamla evlilik hayatı aralarında büyük bir fark var Daha uyumlu bir yaşamla birlikte hayatımızın var olan standartlarına yenileri eklenirken diğer bir dünyanın içinde buluveririz kendimizi Daha önceleri epeyce yamalı olan besin alışkanlıklarımızda da zorunlu şekilde değişiklikler gözlenir Bir arada zengin sofralarda yenen yemekler, akrabalar arası davetler vs hepsi bizim yeme alışkanlıklarımızdaki değişime yenilerini ekleyen faktörler arasındadır Özellikle sözünü ettiğimiz Türk mutfağı gibi zengin bir mutfaksa Dolayısıyla söz dönüp dolaşıp yine aynı yere geliyor: Seçicilikveya yaşamın her saniyesini maksimum farkındalıkile yaşamak Muhakkak kulağa fazla basit bir şeymiş gibi gelen bu durumu yaşama yansıtmak benzer derece kolay olamıyor Değişik dönemlerde yaşanan sancılar zaman zaman bizi başkalarıyla bazen de kendimizle çatışmaya düşürür İşte bedenimiz için bir diğer kritik süre! Bu dönemde de sorunları çözmede tekrar akılcı olmalı, bir şeylerin hırsını alırcasına bedenimize hasar vermemeliyiz Unutmayın; sağlıklı bir psikolojik yapı her şeyin başını oluşturur Yaşam bu rutin içinde devam ederken aniden ailemize yeni birinin katılması gibi önemli bir karar alıveririz İşte hayatımızla birlikte bedenimizin de büyük değişim yaşadığı bu dönemin öncesi ve sonrası biz kadınlar için oldukça önemlidir Bilhassa bu dönemde aldığımız kilolar başlıca vücudumuzda kalırsa evlendikten daha sonra kilo aldı, kendini bıraktıgibi yorumları destekler Dolayısıyla alınan söz konusu kiloların kalitesi bu noktada tartma taşır Sağlıklı bir hayat için olduğu gibi sağlıklı bir gebelik için de tüm gıda öğeleri önemlidir Haftanın zayıflatan öğüdü Zararsız abur cuburlar Yağsız ve tuzsuz patlamış darı (sınırsız) Doğranıp üstüne limon bıkkın salatalık (sınırsız) Fırında tarçınla pişirilmiş elma, yanına 1 top perhiz dondurma ile hem fazla leziz hem de düşük kalorili bir tatlıdır Yeni incelemeler yeni sonuçlar Tahıl hastalıklara iyi geliyor Tam tahıllı ürünler hastalıklara yakalanma oranını azaltıyor Kanser ve kalp hastalığından ölüm oranını yüzde 17 ile 35 oranında azalttığı tespit edildi Kolesterole karşısında aloe vera Aloe vera kozmetik alanının yanı sıra birçok kronik hastalığın tedavisinde kullanılıyor Hayvanlarda yapılan bir araştırmaya tarafından total kolesterolü yüzde 61 oranında azaltıyor Brokoli mide kanserini önlüyor Brokolinin kanseri önlemede yardımsever olduğu biliniyor Brokolinin mide ülserine niçin olan Hpylori adlı bakteriyi önlemede de tezgâhtar olduğu tespit edildi Haftanın besini id BAKLA Bakla sindirimi kolay ve fazla besleyici bir sebzedir Tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta vardır Baklagillere adını veren bu sebze, varlıklı nebati protein ve karbonhidrat içerir Demir ve kalsiyum mineralleri açısından da varlıklı olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri de bulunuyor Bakla idrar yollarını temizler, bağırsak parazitlerini düşürür Şeker hastalarında ise kan şekerini düşürücü bir etkiye sahiptir Dinç bir hamilelik için Kilonuzu boyunuzun karesine böldüğünüzde meydana çıkan sonuç 18525 aralığının üzerinde ise ilk kez bu sıradan değerin içine girip sonradan hamilelik serüveninize başlamalısınız Hormonal problemlerden kaynaklanan kilo artışınız mevcutsa bir endokrinoloji uzmanına tedavi olmalısınız Ailemizde var olan diyabet, kalp, yüksek tansiyon, kanser gibi rahatsızlıklar göz önüne alınarak rutin kontroller bir tarafa bırakılmamalıdır Bu dönemde alınacak vitamin ve mineraller çok önemlidir Bilhassa folik asitin (B vitamini) ayrı bir önemi vardır En iyi kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, pancar, brokoli, bamya, kuru baklagillerdir Gebelikte gereklilik duyulan kalsiyum emilimi için tatmin edici düzeyde D vitamini mutlaka alınmalıdır En iyi kaynakları yağlı balıklar, peynir, yumurta sarısı ve süttür Kalsiyum, demir ve çinko gibi mineral açısından varlıklı besinler bu dönem ve sonraki yaşantımız için beslenme programında yer almalıdır