Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilik Öncesi ve Sonrası Faydalı Bilgiler

0
133

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Evlilik hayatta alınan en önemli kararlardan birisidir. Hayatımızı birleştireceğimiz insanla yeni bir hayata adım atmak hem tatlı bir sevinci müjdelemekle birlikte beraberinde korku ve endişeyi de getirmektedir. Evlilikte alınması gereken sorumluluklar, evlilik için hazır olup olmadığınız sağlıklı bir birliktelik için önemli konulardır. Bu bakımdan evliliğe adım atmadan önce evlilik öncesinde mutlaka bilinçlenmeli, işe sadece romantizm gözüyle bakmamalı ve objektif olmaktan korkmamalısınız. Hayalle peynir gemisi yürümediği gibi evlilik de yürümez. Bu bakımdan evlilikte mutlu bir birliktelik yaşamak ve sağlıklı bir şekilde evliliğe devam etmeniz için evlilik öncesi ve sonrası bilmeniz gerekenler olarak bir takım şeyler vardır. Bunları öğrenerek çok daha sağlıklı ve mutlu bir evlilik yaşamı sürdürebilirsiniz.

Evlilik Öncesinde Yapılacaklar

Sağlıklı bir evlilik yaşamak için öncelikle evlilik öncesi hazırlıkların yapılması gerekir. Mutlu ve sağlıklı bir evlilik için öncelikle kendinizi evlilik için hazırlayın. Bunun için maddi ve manevi olarak kendinizi geliştirin. Bir evlilik için hangi sorumluluklar gerekiyorsa onları iyice öğrenin. Kendinizi iyice yetiştirmeden bir başkasının sorumluluğunu üzerinize almayın. Evlilik için maddi ve manevi olanaklarınızın yeterli olması için çabalayın. Evlilik konusuna objektif bir şekilde bakarak bu konuda yeterince olgun musunuz gözden geçirin. Tüm bunları iyice değerlendirdikten sonra evlilik için ilk adımı atabilirsiniz.

Evlilik Sonrasında Yapılacaklar

Sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesinde dikkat ettiğiniz gibi evlilik sonrasında da bir takım şeylere dikkat etmek gerekir. Evlilik sonrasında yaşanabilecek sorunlara çözüm bulmak için bu konuda uzman yardımı alabilirsiniz. Örneğin evlilik danışmanı ile görüşmeniz mutlu ve sağlıklı bir birliktelik için etkili bir çözüm olabilir. Danışmanınızla evlilik hakkında her şeyi paylaşabilir, korku ve endişelerinizi uzmanınızla görüşebilirsiniz. Evlilik danışmanına gitmeniz size pek çok yönden avantaj sağlayabilir. Uzman bakış açısıyla evlilikte çözmekte zorlandığınız konuları uzmanınız yardımıyla çok daha kolay çözebilirsiniz. Evlilikte işin içinden çıkamadığınız zor sorunların üstesinden uzmanınızın yardım ve desteği işe çok daha kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Avrupa’da pek çok evliliklerde evlilik danışmanından yardım alınmaktadır Ülkemizde de son zamanlarda evlilik danışmanına önem verilmekte ve evlilik öncesi ya da sonrası evlilik danışmanından yardım alınmaktadır.

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt