Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilikte Kadınların Hazin Sonu

Evlilikte Kadınların Hazin Sonu
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sacını Supurge Eden Kadınların Hazin Sonu
Evlilikte Dikkat Edilicek Hususlar Nelerdir?
Evlilikde Kadınların sonu hep aynımı?
imagesevliliktekadinlarinhazinsonu5adfc7162b81b
Kadınlar, evlendikleri andan itibaren fedakar eş rolunu, yaradılışları gereği, kolaylıkla benimserler Evliliği kendilerinin ayakta tutacaklarına inandırılan bu kadınlar, gunun birinde, onca ozverinin karşılığı olarak yalnız başlarına kaldıklarında “hayatım boyunca sacımı supurge ettim, “bunu bana neden yaptı? gibi sorulara yanıt aramaya başlarlar

Dr Cem Kece
CİSED Genel Başkanı

Evlenmek, hem kadının hem de erkeğin hayatında onemli bir donum noktası oluşturur Eşi, insanın diğer yarısıdır Sevincini, kederini paylaşacağı bir can yoldaşıdır Duştuğunde kaldıran, yorulduğunda guc veren, ağladığında yanı başında olan, sevindiğinde kucaklayandır Cunku insan doğuştan yalnız ve yarımdır Evlenmek yalnızlığın paylaşılması ve yarımlığın tamamlanmasıdır Evlilik fedakarlık demektir Kız cocukları da erkek cocukları gibi birer anne kuzusudur Hic biri annelerinden bir eş olarak doğmamıştır Ama yetiştiriliş donemlerinde “yuvayı yapan dişi kuştur sozu toplum tarafından onların beyinlerine ozenle yerleştirilmiştir Bu oğreti, kadınlara evlilik hayatında sayısız yukler getirir

“Bunu Bana Neden Yaptı?
Doğru soru “nasıl olup da ben bu hale geldim? sorusudur Her şeyden once, eş olmak hayatınızı tek taraflı olarak bir başkasına sunmak değildir; hayatı paylaşmaktır, evlilik hayatı fedakarlık yapmayı gerektiriyorsa bu fedakarlığı da bir denge icerisinde paylaşmaktır Kadınlara onerimiz, evlilik hayatında sadece eşlerini ve cocuklarını duşunen bir birey olarak kalmamaları, kendilerini de en az onlar kadar duşunmeleri ve kendilerine yatırım yapmalarıdır Bu yatırım, sadece maddi anlamda olmamalıdır Okumak, kendini geliştirmek, dunyayla bağlantıları koparmamak, kendine değer vermek, ozen gostermek, kendini sevmeye ve duşunmeye devam etmek de gereklidir Bunları kurduğunuz yuvayı dağıtmamak icin değil kendinizle barışık olmak, fazlasıyla hak ettiğiniz bu guzelliklere sahip olmak icin yapın Bu nedenle kadınlar eşlerinin annesi gibi değil, sevgilisi olduklarını oncelikle kendileri benimsemelidir

Evlilik Tangoya Benzer
Ben bir kadınım; evimi, kocamı, cocuklarımı her zaman korumak, kollamak zorundayım duşuncesi, farkına varmadan kendini annesinin yerine koymayla ve onun yaptıklarını tekrarlamakla sonuclanabilir Kadının “karı rolune, erkeğin “koca rolune girdiği ve bu doğrultuda hareket ettiği evliliklerde ele gune karşı mukemmel eş gibi gorunmek, ev halkının sağlığı, beslenmesi, giyimi gibi temel ihtiyaclarının karşılanmasına adanmak tipik ev kadını davranışlarıdır “Evliyken de eşe sevgili olmak, “eşle florte devam etmek gibi konular ise toplumun vurgulamadığı “ince konulardandır Ozellikle kadın, doğum yaparak artık tam bir anne haline geldiğinde bircok davranışına bir anaclık hali hakim olmaya başlar Bu hal, kocaya karşı da gecerli olmaya başlar Kadın artık sadece cocukları icin değil, kocası icin de koruyucu, kollayıcı yanı ağır basan kişi durumuna gelir Kocası da ihtiyaclarının karşılanması gereken bir birey olarak gorur Ozel gorev ise cinselliktir Eşi kendine bağlı tutma isteği, terk edilme korkuları, kendine guvensizlik duyguları gibi olumsuz duygular da buna eklendiği zaman, eşleriyle ilişkilerinde annecocuk ilişkisi yaşayan, kendini ilişkinin niteliğinden ziyade niceliğine odaklayan ciftlerin cinsel yaşamlarında da olumsuzluklar gorulmeye başlar Erkek, tum ihtiyaclarını karşılayan anne rolunu ustlenmiş kadın karşısında caresizlik hissederek hem cinsel anlamda hem de yaşam boyutunda kadından uzaklaşabilir Bu durumla karşılaşan bir erkeğin, kendini yeniden bir erkek gibi hissettirecek başka bir kadına yonelmesi olasıdır Oysa evlilik tangoya benzer; iyi olmak istiyorsanız sorumluluklar ortak ve dengeli olmalıdır Yuvayı kurma gorevi hem kadına hem erkeğe duşmelidir

858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt