Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evlilikte mutlu olmanın dokuz sırrı ne?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Sorunların temelinde ne var? Siz üzerinize düşeni yapıyor musunuz? İşte size ''Evlilikte mutluluğun 9 sırrı''
1) Mutluluk ötelerde değil: Mutlu olanlar bunun için olması imkansız büyük şeyler beklemeyenlerdir Bir demet çiçek bölge eşine, tebessümle bakan kadın, eşinin şefkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur

2) “Adaleti unutmayın: Yaşanan olaylar karşı her şeyi iyi çözümleme edin Kendinize haksızlık ediliyormuş gibi bir pozisyona girmeyin Kendinizi mazlum, eşinizi zalim sandalyesine oturtup “Ben bu evde neyim ancak? diye eşinizi suçlama etmeyin

3) Hassas olmayın: Kesintisiz “Niye o kadar konuştun? Sen böyle demekle beni kast ediyorsun vb sözlerle hesap sormayın Hiçbir benzeyen, “Acaba bu sözümden ve davranışımdan yanlış bir mana çıkarır mı? diye düşünen bir eşin yanına bakımlı olmaz

4) Aranıza duvarlar örmeyin: Duvarlar örüp onu o duvarların gerisinde yalnızlığa terk etmeyin ya da siz kendinizi öyle bir duvarın içine hapsedip yalnız başınıza yaşamayın “Beni anlamayan bir eşim var, ne yapabilirim? diye diyalog kapılarını kapamayın

5) Eşinize kambur olmayın: Kendinize düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirin “Ben yapmasam nasıl olsa eşim yapar düşüncesiyle onun fedakarlığını istismar edip eşinize tartı ve kambur olmayın Nihayetinde o da bir insan, gün gelip o kamburdan kurtulmak isteyebilir

6) Kendinizi peri, eşinizi cadı bildiri etmeyin: Her şeyden bir haklılık payı çıkarıp, kendinizi tek akıllı olarak göstermeye çalışmayın Kendinizi iyilik perisi eşinizi cadı ilan etmeyin Unutmayın ki, eşler birbirinin rakibi yok, tamamlayıcısıdır

7) Eşinize zihin hocalığı yapmayın: Sürekli eşinize ‘şunu şöyle yap, bunu böyle yap ’ diyerek düşünce hocalığı yapmayın Güya onun aklı yokmuş da siz veriyormuşsunuz gibi davranmayın Başaramadığı işler aleyhinde fırsatçılık yapmayın

8) Tartışmak için mazeret aramayın: Tartışmak için fırsat kollamayın En küçük bir şey için sayıp dökmeyin mutlu görünmek dururken ufak tefek şeylerle hayatı zindana çevirmeyin Her ağız dalaşı mutluluk sarayından bir tuğla koparır

9) Kameralarınızı güzelliklere çevirin: Aile hayatı içinde her şey olabilir Bunlar kaderin cilvesidir Bu sebeple alıcılarınızı eşinizin kötülüklerine yok iyiliklerine çevirin Bahar günlerinde bile sağanakların olduğunu unutmayın

Gülay Atalay *

858,496Konular
981,695Mesajlar
29,770Kullanıcılar
tuzcuSon üye
Üst Alt