Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evlilikte mutluluğun sırrı çözüldü

Evlilikte mutluluğun sırrı çözüldü
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Evlilikte mutluluğun sırrı çözüldü eşimle sorunlarım var evlilikte mutluluğun sırrı çözüldü Evli çiftlerin ses tonlarını ve davranışlarını inceleyen bilim adamları, sonunda hangi evliliğin yürüyüp hangisinin yürümeyeceğini bulmayı başardı Uzmanlar takriben 100 genç çifti 10 yıldan pozitif bir süre baştan başa inceledi ve hangi davranışların boşanmalara yol açabileceğini anlamaya çalıştı Yeni evli çiftlerin çoğunlukla evle ve çocuklarla ilgili tartışmalarının takriben birincil 15 dakikasını izlediler ve çiftlerin nabız atışlarından, ses tonlarından, davranışlarından evliliklerinin ne değin süreceğini hesaplamaya çalıştılar Hızlı göz hareketleri, alay ve eleştiri, olumsuz puanlar olarak haneye yazılırken, şaka, gülüş ve olumlu jest ve mimikler olumlu puanlar olarak işlendi 5 pozitife karşı 1 olumsuz Amerikan Bilimde İlerleme Derneği'nin yıllık toplantısında açıklanan modele ‘Izaç Sohbetleri Dow Jones Endüstri Ortalamasıadı verildi Araştırmaya Washington Üniversitesi psikoloji profesörlerinden John Gottman önderlik etti 40 yıldır evli olan Prof Gottman, evliliğin esas hesaplamasının artı davranışların, negatif davranışlara oranı olduğunu söyledi Beş pozitif davranışa karşılık olumsuz jestlerin oranı 1'de kalıyorsa, o evliliğin sürmesine yaklaşık olarak belirli gözüyle bakılıyor Prof Gottman, Evliliğin efendileri önemli bir şey konuşurken tartışıyor olabilirler, ancak gülüyor, birbirlerine takılıyorlarsa burada şehvetli bağın işaretlerini görüyorsunuzdedi Prof Gottman, hissi bağı koruyamayanların ise boşandığını söyledi Bu model doğruca çiftlerin evvelden evliliklerindeki olumsuzlukları belirleyip ilişkilerini desteklemek için harekete geçebilecekleri belirtildi Siz de deneyin İlişkiniz ne yönde? Aşağıdaki soruları pat diye beşe değin derecelendirerek, kendi evliliğinizin nasıl gittiğini deneme edebilirsiniz (1 Muhakkak katılmıyorum, 2Katılmıyorum 3Nötr, 4Katılıyorum, 5Muhakkak katılıyorum) 1 İlgiye ihtiyacım varken ihmal ediliyorum 2 Eşim çoğunlukla benim duygularımı algılayamıyor id 3 Sık Sık eşimle anlamlı bir diyalog kurmakta zorlanıyorum 4 Eşimden beklediğim ilgiyi görmeyince çıldırıyorum 5 Genelde eşimle kendimi gergin bir ortamda buluyorum 6 Eşim benimle benzer görüşte olmadığında sinirleniyorum 7 Eşime kendimi dinletme konusunda sorunlarım var 8 Eşimin bana açılmasını sağlamakta zorlanıyorum 9 Eşimi konuşturmak konusunda sorunlarım var 123 sorular Sekizin aşağı: İlişkinizde ilk elden bir dil kullanıyorsunuz ve eşinizden ne beklediğinizi ifade edebiliyorsunuz Sekiz ve üstü: Fazla ketumsunuz Eşinizin ne istediğinizi anlayabilmesi için bir fikir okura ihtiyacı var 456 sorular Sekizin altı: Eşiniz sizi dinleyip ne istediğinizi anlayabiliyor 789 sorular Sekizin altı: Birlikteliğinize fazla güveniyorsunuz Sekiz ve üstü: Eşinizin güvenini sağlamak için daha fazlasını yapmalısınız  

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt