Evlilikten önce 11 manâlı uyarı Evlenecek gençlerin izaç hayatlarında mutlu olmaları için şu noktalara uyarı etmeleri gerekir: 1548459273 1548459273 evliliktenonce11onemliuyari5c4b9cc938f93evliliktenonce11onemliuyari5c4b9cc938f93 evliliktenonce11onemliuyari5c4b9cc938f93 1 Evliliği aceleye getirmeyin Evlilik, dizi filmlerdeki gibi pembe düş değildir İki bilinmeyenli bir denklem gibidir Bünyesinde birtakım problemler olacaktır Evliliğe hazır olmadan evlenmeye kalkışmayın 2 Çılgın gibi seviyorum Çılgın gibi sevmekmutlu olmaya yetmez Aklınızla sevin,bir ömür boyu sevmeniz gerektiğini de unutmayınEşitlik de önemlidir Yalnızca siz yok, aileniz de eşit olmalı Kültür seviyenizden dinî inançlarınıza değin her şeyiniz Birbirini çılgın gibi severeknikâh memurunun önüne koşan nice gençler, eşit olmadıkları için üç gün daha sonra soluğu baskın aleyhinde almışlardır Arabanızı da fazla seversiniz ama yakıt olmadan onu iterek ne kadar götürebilirsiniz? 3 Ailem beni anlamıyor Ailem beni anlamıyoryerine onların da fikirlerine değer verin Tüm annebabalar, çocuklarının mutlu olmasını ister Kuşkusuz kötü niyet taşımazlar Eğer itiraz ediyorlarsa mutlaka bir bildikleri vardır Çünkü gençlik damarı, akıldan ziyade hissiyatı dinler His ve arzu ise kördür, âkıbeti göremez(Gerçi çocuklarının iyiliğini düşündüklerini sanarak kendi istedikleriyle evlendirmek isteyen aileler de vardır) 4 Önce kendinizi tanıyın Nasıl birisiniz? Sinirli, sakin, kıskanç, bunun gibi hangi huylarınız var? Evleneceğiniz aday nasıl olmalı ancak, onunla anlaşabilesiniz? Önce kendinizi tanıyın 5 Adayınızı iyi tanıyın Kendinizi tanıdıktan sonradan da adayınızı iyi tanıyın Bunun için ailenizden takviye isteyin Çünkü yıllarca flört ettikleri halde evlendikten sonradan seni tanıyamamışımdiyenlerin sayıları hayli kabarıktır 6 Kendinizle barışık olun Kendisiyle kavgalı olan, eşiyle de kavgalı olur Olur Ya depresyondaysanız ya da psikolojik diğer bir rahatsızlığınız varsa çare olun Çare olmadan asla evlenmeye yanaşmayın Hem kendinizi ayrıca de eşinizi dertli edersiniz 7 Sakın yalan söylemeyin Nikâh masasına kadar evet, ondan sonra her şey bittimantığıyla hareket etmeyin Nasıl olsa ben ona dediğimi yaptırırımveya onu değiştiririmdüşüncesiyle kendinizi kandırmayın Çünkü sonra hiçbir şeyi değiştiremezsiniz 8 Olgunlaşın Evlilikte olgunluk çok önemlidir Çocuk tabiatlı, en ufak şeyde küsen, alıngan, şımarık ve bir ailenin sıkıntısını göğüslemekten aciz insanlar, eşlerini mutlu edemedikleri gibi kendileri de mutlu olmazlar id 9 Maddiyata dikkat! Fazla derece maddiyata önem veren adaylardan uzak durun Çünkü madde sevinç yok, mutluluğa basamaktır 10 Pozitif beklentide olmayın Evlilikten çok şey bekleyenler, mutsuz olurlar Izaç hoş şey! Fakat o güzelliğe gelmek emek ister, alın teri ve uğraş ister Bunu kasıtlı olarak ve evlilikten mucizevi mutluluk beklemeyerek evlenenler, daha çok mutlu olurlar 11 Hayalci olmayın Realist davranın Düş ülkesinin bulutlarında gezenler, dünya gerçekleriyle yüzleşemezler Ilk gerçekle karşılaştıklarında kafalarını sert kayaya çarparlar seçme parça