Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ey Oruc Tut Beni

Ey Oruc Tut Beni
0
78

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Senai Demirci Ey oruc tut beni şiiri

imageseyoructutbeni5ad2bd640fed1
Hoş geldin ey orucum;

Acıtım sana; sofrana oturt beni
Acıktım icimi; ğoğsunde avut beni
Aktım sana ; damla damla yut beni
Aldandım sahte ışıklara; beşiğinde uyut beni
Ağulara ictim bal kaselerinde; doşeğinde sağalt beni
Azaldım nisyanlar icinde; tut gozlerinde coğalt beni
Ağına duştum isyanların; tut elimi, doğrult beni
Ağzına duştum yalanların; tut dilimi, doğruda tut beni
Ayartısına kandım anlık sevdaların; tut gozlerimi, korelt beni
Arı duru kalamadım, bulandım; el ustunde tut pişmanlıklarımı,
Durult beni Tut beni…

Hoş geldin ey suskun sevgilim;
Tut sozunu; sus Muhurle dudağımı, sesimi tut, lal eyle cığlıklarımı Nahoş avazların ucurumlarından cek dilimi Yalanların kuyularından cekip cıkar nefeslerimi Goklu soz ağaclarının bengisuyuna kat hecelerimi

Hoş geldin ey yuzu gamzelim;

Bakışının menzilinde tut gozlerimi Tiri mujgan dokunuşlarınla delik deşik et kibrimi Gor(e)meyip de seni, goster(e)meyip de yanımda yoremde, gorur gibi huzurunda tut caresiz yetimliğimi

Hoş geldin ay yuzlum benim;

Tut saclarımın kakulunden, kaldır yuzumu yerden Utancımı tebessumunun kıvrımlarına dola, yut Pişmanlığımı gul yanağının yamaclarına sar, uyut Dağıt neşemin saclarını, huznun tenine yasla umarsızlığımı

Hoş geldin ey hesapsız sevincim;

Tut elimi Avuclarında tut uzanamadığım ucurum ciceklerimi Geri ver uzak dal uclarına terk ettiğim huzur meyvelerimi Tut Ferhad’ımın elinden, şirin vuslatların koyune taşı yureğimi Tut Zuleyha’mın elini, onuardı yırtık gomleklerin kuyusuna zindanına duşurme nefsimi

Hoş geldin ey ruh ikizim;

Tut, ardında tutulduğum aynalara tut yuzumu Tut ki aynalarda avuntu bulamayan, bakışlarında kendini tanımayan, ozlediğinde kendine varamayan, yuzunu yakmış bir hastayım Gozbebeğinde tut beni Ayıplamadan, tiksinmeden bakışının ışığından yuz ver bana Tut ki resimli el ilanları asılmış bir kayıp cocuğum; duvar diplerine asılı umarsız bakışların kovduğu bir luzumsuzum Tut kolumdan, ardın sıra surukle, yuvama gotur Tut ki murekkebin hic hatırını sormadığı yırtık bir kağıt, kalemin hic icmeyeceği unutulmuş bir sozum Aklında tut beni; diline dola, dudağına değdir, cumlede kullan, tut bir şiire kafiye eyle beni Tut ki uzerindeki rakamları ciddiye alınmayan kalp parayım Elinde tut, say beni, inci mercana sat beni Işığa tut yuzumu; sahih kıl beni

Hoş geldin ey son tesellim;

Goz yaşımı yanağında tut, tac yapraklarına taşı ağlayışımı Şehvetin kirinden sıyır, tenin tozundan ayıkla kalbimi

Hoş geldin ey kalbimin goğu;

Tut kanatlarımdan, rahmete yapıştır teleklerimi, yucelere yukselt bedenimi Yağmurları tut sakla huznumun bulutlarında

Hoş geldin ey bin bahar neşesi;

Tut elimden sımsıcak, karanfillerin kUyuna gotur beni, gullerin suyuna kat demimi, demkeş eyle gonlunun pervazına kalbimi

Hoş geldin ey ışıltılı libasım;

Tut yakamdan, giy beni, giyindir beni, ort bencilliğimi, uşumeye terk etme bendeni Omuzlarıma sarıl şal gibi, rızana razı eyle beni

Hoş geldin ey kan davalım;

Tut (i)ki yakamdan, tutukla beni, yetimlerin yuzune calıp pare pare eyle cimriliğimi Bağla ayağımı yokluklara gitmekten Bileklerimi kelepcele, yasakla ellerime biriktirmeyi

Hoş geldin ey aclığım;

Tut ve at sahte doymuşluklarımı, teni uzerimden sıyırıp ruhun semasına savur beni Cıplak bırak cumle duyarsızlıklardan Yırt at yureğimdeki yalancı tesellileri

Hoş geldin ey sırdaşım;

Tut beni, sobele Saklandığım yerde bul beni Şehrayinlere kat Gizlice kacır evden Mahyaların ışığına kat gozlerimi Kandillerin fısıltılarını lerzan gonullere karıştır Kanlıyı hunriz ile barıştır ki ihanetler yatışsın, nefretler sonsun, yalnızlıklar sussun

Hoş geldin ey gam telim;

Tut getir o mahur besteleri Notaların ahengine bol kırgınlıklarımı Şarkı eyle, ezberinde tut kırık sozlerimi Mızrabının ucunda titretiver yureğimi, aşka surgun et kelimelerimi, goklu salkımından emzir kuşluk vaktimin umitlerini

Hoş geldin ey guz yağmurum;

Sağanağına tut bu corak gonlu Seline kat yangınlarımı Damla damla denize at kanayan yanlarımı İcimde uyuyan tohumları uyandır, baharlara taşır yureğimi Huznumun sarı yapraklarını toprağa kat

Hoş geldin ey orucum;

Acıktım sana; sofrana oturt beni
Acıttım icimi; goğsunde avut beni
Aktım sana; damla damla yut beni
Aldandım sahte ışıklara; beşiğinde uyut beni
Ağular ictim bal kaselerinden; doşeğinde sağalt beni
Azaldım nisyanlar icinde; gozlerinde coğalt beni
Ağına duştum isyanların; tut elimi, doğrult beni
Ağzına duştum yalanların; tut dilimi, doğruda tut beni
Ayartısına kandım anlık sevdaların; tut gozlerimi, korelt beni
Arı duru kalamadım, bulandım; el ustunde tut pişmanlıklarımı, durult beni
Tut beni