Ey Rabbim! Girecegim yere durustlukle girmemi sagla;!!!! Ey Rabbim! Girecegim yere durustlukle girmemi sagla; cikacagim yerden de durustlukle cikmami sagla Bana tarafindan hakkiyla yardim edici bir zor ver Ey Rabbim! Beni gerek bana gerekse anababama verdigin nimete sukretmeye ve hosnut olacagin iyi isler yapmaya muvaffak kil Rahmetinle beni iyi kullarin arasina kat Ey Rabbim! Bana ve başlıcababama verdigin nimete sukretmemi ve razi olacagin yararli is yapmami tedarik et Benim icin de zurriyetim icin de iyiligi devam ettir Ben sana dondum Ve elbette oysa ben muslumanlardanim Ey Rabbim! Beni başlıcababami iman etmis olarak evime girenleri iman eden erkekleri ve iman eden kadinlari bagisla zalimlerin de ancak helakini arttir Ey Rabbimiz! Bize dunyada da iyilik ver ahirette de iyilik ver Bizi cehennem azabindan koru! Ey Rabbimiz! Uzerimize sabir yagdir Bize cesaret ver oysa tutunalimKafir kavme karsi bize yardim et Ey Rabbimiz! Unutursak ya da hataya dusersek bizi sorumluluk sahibi tutma Ey Rabbimiz! Bizden oncekilere yukledigin gibi bize de agir bir yuk yukleme Ey Rabbimiz! Bize gucumuzun yetmedigi isler de yukleme! Bizi affet! Bizi bagisla! Bize aci! Sen bizim Mevla'mizsin Kafirler topluluguna karsi bize yardim et! Ey Rabbimiz! Bizi dogru yola ilettikten sonradan kalplerimizi egriltme Bize tarafindan rahmet bagisla Lutfu en bol olan sensin Ey Rabbimiz! Iman ettik; bizim gunahlarimizi bagisla bizi ates azabindan koru! Ey Rabbimiz! Indirdigine inandik ve Peygamber'e uyduk bizi (birligini ve peygamberlerini tasdik eden) sahitlerden yaz Ey Rabbimiz! Gunahlarimizi ve isimizdeki taskinligimizi bagisla; ayaklarimizi (yolunda) sabit kil; kafirler topluluguna karsi bizi muzaffer kil! Ey Rabbimiz! Gercek su ancak biz Rabbinize inanin!diye imana cagiran bir davetciyi (Peygamber'i Kur'an'i) isittik anında iman ettik Artik bizim gunahlarimizi bagisla kotuluklerimizi ort ruhumuzu iyilerle beraber al Ey Rabbimiz! Bize peygamberlerin vasitasiyla vadettiklerini de ikram et ve kiyamet gununde bizi rezilrusvay etme; suphesiz sen vaadinden caymazsin! Ey Rabbimiz! Iman ettik bizi (hakka) sahit olanlarla beraber yaz Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik Eger bizi bagislamaz ve bize acimazsan mutlaka ziyana ugrayanlardan oluruz Ey Rabbimiz! Bize gozumuzu aydinlatacak esler ve zurriyetler bagisla ve bizi takva sahiplerine onder kil! Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin her seyi kusatmistir O halde tevbe eden ve senin yoluna gidenleri bagisla onlari cehennem azabindan koru! Ey Rabbimiz! Onlari da onlarin atalarindan zevcelerinden nesillerinden iyi olanlari da kendilerine vadettigin Adn cennetlerine koy Suphesiz azizve başat olan sensin! Ey Rabbimiz! Fakat sana dayandik sana yoneldik Donus de ancak sanadirRabbimiz! Bizi ve bizden once gelip gecmis imanli kardeslerimizi bagisla; kalplerimizde iman edenlere karsi hicbir kin birakma! Rabbimiz! suphesiz ancak sen cok sefkatli cok merhametlisin! Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim icin tamamla bizi bagisla; cunku sen her seye kadirsin Rabbimiz! Bizi red edenler icin deneme konusu kilma bizi bagisla! Ey Rabbimiz! Yegane galip ve hikmet sahibi ama sensin aminn (seçme parça)