Eylem'ce sohbet DÜNYAYA TÜRKÇE ŞARKI SÖYLETECEĞİM' 1548610090 1548610090 eylemcesohbet5c4dea2f3664ceylemcesohbet5c4dea2f3664c http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabereylem18eylul&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg İNGİLTERE’DE DOĞUP BÜYÜYEN, MÜZİK ÇALIŞMALARINA DA ORADA BAŞLAYAN EYLEM, 'AMAN' ADLI ILK ALBÜMÜNDEN DOKUZ AY DAHA SONRA, İKİNCİ ALBÜMÜ '1 SONRAKİ (NEXT)'İ DE MÜZİKSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNDU Albümünde 'Yüksek Yüksek Tepelere' türküsünü de yorumlayan Eylem'in hedefi, dünyaya Türkçe şarkılar söyletmek: 'Enrique Iglesias’ı izlemeye gidenler, onun İspanyolca şarkılarını ezberlemiş oluyor Biz niçin dünyaya Türkçe şarkı söyletemeyelim oysa? Bunu yaparsa, Türk lokumları yapar' Bir süredir Türkiye’de değildiniz, bir albümle geri döndünüz '1 Sonraki' albümünün hazırlık süreci nasıl geçti? Albüm kaydı dokuz ay sürdü Hemen yapıp bir an evvel dönmek istiyordum lakin her şeyle kendim mücâdele etmek istediğim için uzun sürdü Elimde sözlükle yazdığım İngilizce parçaları Türkçe’ye çevirdim, işinde iyi insanlarla çalıştım ve onlara Türk ezgilerini sevdirdim Neden şarkılarınızı önce İngilizce yazıp sonradan Türkçe’ye çeviriyorsunuz? veya şöyle sorayım; madem İngilizce şarkılar yazıyorsunuz, niçin bu dilde albüm yapmıyorsunuz? Uzun süredir İngiltere’de yaşadığım için düşündüğüm dil İngilizce Zaten albümde de İngilizce şarkılar var Bu dilde albüm de yapacağım bir gün, fakat baktığınızda Enrique Iglesias’ı izlemeye gidenler onun İspanyolca şarkılarını ezberlemiş oluyor Biz neden dünyaya Türkçe şarkı söyletemeyelim fakat? Bunu yaparsa, Türk lokumları yapar Benim amacım Türk müziğini yurtdışında en iyi şekilde açıklama yapmak ve temsil etmek Müziğimiz çok güzel Ben de dansımla ve müziğimle kendimi ve kültürümü daha fazla takdim etmek istiyorum o kadar çok 'Türk lokumları' diyorsunuz ki, daha sonra her röportajda Hadise ile karşılaştırılıyorsunuz Yurtdışında büyümemiz, Türk kızı olmamız ve bununla gurur duymamızdan nedeniyle bizi birbirimize benzetiyorlar Bir Türk’ün başarılı olması, hepimizin başarılı olması anlamına geldiği için bu benzetmelere kızmıyorum Aramızda çok farklar da var Tarkan gibi başarılı insanlar İngilizce albüm yaparak güzel sonuçlar kaydettiler Kendimce Türk lokumları zamanla daha ağır basacak Burada cümbür cemaat yurtdışına açmak istiyor, siz orada daha bakımlı tanınabilirdiniz İngiltere’deki bir popstar yarışmasında 50 bin kişinin içinde son 50’ye kalmıştım Popstar yarışmalarının yapımcısı Simon Kell, Sharon Osbourne, Girls Aloud’un menajerinin karşısına çıkıp şarkımı söylemiştim Arkasında İngiltere’de bir DJ benim bir şarkımın remiksini yapmıştı ve çalınıyordu Sonradan Türkiye’ye gelmeye karar verdim acilen imaj ve vizyonum benimle daha çok bütünleşti İngiltere’de de kalabilirdim lakin Türkiye’yi ve Türk dinleyicisini çok seviyorum Burada çok büyük bir sevgi yaşadım Hiçbir vakit Türkiye’yi albümsüz bırakmayacağım İkinci albümünüz '1 Sonraki' ilk albümünüzle benzer özellikler taşıyor Bazıları öbür buldu fakat stili özünde benzer Yine yenilikler ve şartların değişmesi var, fakat Eylem’in müziğinin karakteristik özellikleri de bu albümde devam ediyor Örneğin her şarkımın bir mesajı var R&B vokallerle 'Yüksek Yüksek Tepelere' türküsünü de club müzik olarak düzenledik 'Kalenin Bedenleri'ni 'Şinanay Darling' yaptık Albümdeki çoğu parçanın sözü ve müziği bana ait Türk enstrümanları çok artı kullanılmış bu albümde Benim albümümde darbuka, saz ve keman olması lazım dedim, hepsini yaptık Başarılı prodüktörlerden Timbaland bile bu stil enstrümanları Justin Timberlake’in albümünde kullandı Ben Türk kızıyım, bununla da kibir duyuyorum Darbuka çalmaya başladığında sallamaya başlıyorum Dansım ve sahne performansımla tüm şarkılarımı dünyaya söyleteceğim, bunu biliyorum Albüm tam olarak benim Kişiliğim ve köklerimle bütün şarkılar beni göze çarpan ediyor Darbuka demişken, darbuka dersine başlayacakmışsınız Doğum günümde darbuka hediye edilecek, ben de Mısırlı Ahmet’le darbuka dersine başlayacağım Şarkılarınızda rap vokaller de uyarı çekiyor id Serbest türlü Türk müziğini dinliyorum, çünkü bunlara doymam gerekli Sezen Aksu’yu da dinliyorum, Hepsi kızlarını da Albümde Arzsıl, Mr Midas, Edski, Syco, Cit, Gekko ile rap düetlerim var Fakat en önemlisi Edski, Cit, Syco ve Gekko ile olan 'Kem Gözler' şarkısı Fransa ve Almanya’da doğdular lakin Türkçe müzik yapıyorlar Böyle bir beraberlik benim için fazla anlamlıydı Bu albümün masraflarını kim karşıladı? Ben karşıladım ama bu kişiler bana ticaret yapıyormuşuz gibi bakmadı, şarkıları ve albümü benimsediler Çalıştığım bütün şahısların aileleriyle birlikte arkadaş olduk Kevan ile stüdyodan çıktığımızda eşiyle birlikte Türk yemekleri yemek yemek için bizim eve gelirdi İngiltere’de girl ve boy band’ler (kız veya erkeklerden oluşan müzik toplulukları) revaçta Yer aldığınız girl band’i neden bıraktınız? İngiltere’de Steamie Night adlı bir kız grubuyla sahne alıyordum Bir yandan ses bir yanlamasına da dans eğitimi alırken, yan olduğum ajanstan McDonalds ve Western Union’ın dünya yüzü olmam için önerge geldi Orada ayrıca dizilerde ayrıca de programlarda yer aldım Tabii ne kadar yer alırsanız, ajansınız da o kadar size meslek getiriyor Grubumu çok seviyordum ama niçin orada olduğumu unutmuştum Niçin orada olduğunu kendine sorduğunda cevabını alamıyorsan, anlıyorsun ancak civarda sağlığa zararlı bir şart var Birazcık hoşnut olsaydım, Sony’den albüm sıralamak için çalışmalara başlayacaktık Gruptan çıktıktan sonra kendi demolarımı yapmaya başladım Oyunculuk da yapıyordunuz, niçin Türkiye’de yapmıyorsunuz? İngiltere’de oyunculuk yapıyordum ama derhal diksiyon dersleri almam lazım Hepsini yapabilirim, pek enerjim var Ama insanların karşısına 'Onu da yaparım, bunu da yaparım' diyerek çıkmak istemiyorum diğer taraftan daha önce meşhur firmaların dünya yüzü olduğum için, bir Türk firmasının yüzü olmak istiyorum Çünkü bu Türk kızına bir Türk firması yakışır İki albüm aralarında yalnızca dokuz ay var Bu kısa bir vakit değil mi? Çoğu şarkıcı yeni albüm için minimum iki yıl bekliyor Kısa gibi görünüyor, lakin sizi dinleyenleri ve yeni albüm bekleyenleri düşünürseniz hiç de kısa bir zaman değil Bu albümde Sugababes, Kylie Minogue, Spice Girls, Will Young, Stevie Wonder, Geri Halliwell, Girls Aloud, Jamelia, Natalie Imbruglia, Sir Elton John, Cher, Dolly Parton, Blondie, Pet Shop Boys gibi önemli isimlerle çalışan prodüktör, besteci ve şarkıcı John Themis ile çalıştım Kayıtlarımın bir bölümünü 14 yıl Irtifa George ile beraber turne yapan Kevan Forst yaptı EMIAbbey Road’da Wesley Johson albüme mastering yaptı O da Kylie Minogue, Simon Webb gibi isimlerle çalışmış Onlarla çalışan birincil Türk sanatçı benim Albüm bittikten daha sonra Türk enstrümanlarına ve ezgilerine aşık oldular Mesela Kevan, Yüksek Yüksek Tepeler’i kaydettikten sonra 'Söz ver bir dahaki albüme yeniden böyle bir folk müzik yapacağım' dedi Onlar çoktan üçüncü albümü düşünüyor