iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Bu güzel kurabiyeyi uzun zamandır yapıyorum şimdiye değin benim değin güzel yapana rastlamadım diyebilirim epeyce mütevaziyim değilmi şaka bir yandan bunu ben yok fakat çevremdeki cümbür cemaat söyler senin yaptığın gibi lezzetli olmuyor bir türlü tutturamıyoruz diye sanırım elimde ayrı bir tat var
Sözü fazla uzatmadan Kurabiyemizin tarifine geçelimmi ne dersiniz
Evet önce Elmalı Kurabiyemiz için gerekli olan malzemeler şöyle
Yarım paket margarin
1 cay bardağı taze yoğurt
1 akarsu bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu
Vanilya
Üzeri İçin Pudra Şekeri
İç malzemesi için gerekenler
1 Adet Elma rendelenmiş olması gerekiyor
Bir su bardağı toz şeker
Biraz tarçın eğer seviyorsanız cevizde ilave edebilirsiniz iç malzemesine
Margarini eritin üstüne bütün malzemeleri ialve edin ve kulak yumuşaklığında güzel bir hamur elde edin hamuru bir kenara bırakın 20 dakika dek bekletmeniz yeterli olacak
sırası gelmişken biz iç malzememizi hazırlıyalım
Elmayı soyun ve rendeleyin üstüne şekeri ilave edin ocağa koyun kısık ataeşte elmaları iyice pişirin altını kapattıkdan sonra üzerine tarçın ve ceviz katabilirsiniz karıştırın ve soğutun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içerisinde açın içerisine iç malzemesinden koyun ve kapatın ilave yeri alta gelecek şeklde tepsiye dizin Kurabiyeleri hazırlaıdkdan sonra orta dereceli fırında üzeri pembeleşinceye değin pişirin
Servis tabağna alın ve üzerine pudra şekeri ilave edin işte bu kadar basit ve epeyce lezzetli bir kurabiye tarifi
Not:Bekledikçe bayatlamıyor tam aksine daha da fazla lezzet kazanıyor
Afiyet Olsun
Forumdas:Eylül *
Elmalı Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Bu güzel kurabiyeyi uzun zamandır yapıyorum şimdiye değin benim değin güzel yapana rastlamadım diyebilirim epeyce mütevaziyim değilmi şaka bir yandan bunu ben yok fakat çevremdeki cümbür cemaat söyler senin yaptığın gibi lezzetli olmuyor bir türlü tutturamıyoruz diye sanırım elimde ayrı bir tat var
Sözü fazla uzatmadan Kurabiyemizin tarifine geçelimmi ne dersiniz
Evet önce Elmalı Kurabiyemiz için gerekli olan malzemeler şöyle
Yarım paket margarin
1 cay bardağı taze yoğurt
1 akarsu bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu
Vanilya
Üzeri İçin Pudra Şekeri
İç malzemesi için gerekenler
1 Adet Elma rendelenmiş olması gerekiyor
Bir su bardağı toz şeker
Biraz tarçın eğer seviyorsanız cevizde ilave edebilirsiniz iç malzemesine
Margarini eritin üstüne bütün malzemeleri ialve edin ve kulak yumuşaklığında güzel bir hamur elde edin hamuru bir kenara bırakın 20 dakika dek bekletmeniz yeterli olacak
sırası gelmişken biz iç malzememizi hazırlıyalım
Elmayı soyun ve rendeleyin üstüne şekeri ilave edin ocağa koyun kısık ataeşte elmaları iyice pişirin altını kapattıkdan sonra üzerine tarçın ve ceviz katabilirsiniz karıştırın ve soğutun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içerisinde açın içerisine iç malzemesinden koyun ve kapatın ilave yeri alta gelecek şeklde tepsiye dizin Kurabiyeleri hazırlaıdkdan sonra orta dereceli fırında üzeri pembeleşinceye değin pişirin
Servis tabağna alın ve üzerine pudra şekeri ilave edin işte bu kadar basit ve epeyce lezzetli bir kurabiye tarifi
Not:Bekledikçe bayatlamıyor tam aksine daha da fazla lezzet kazanıyor
Afiyet Olsun
Forumdas:Eylül *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.