iltasyazilim
FD Üye
Ezber Bozan Kalburabastı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*Yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
*1 5 çay kaşığı karbonat
*4 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
İçine;
*Dövülmüş fındık
Ezber Bozan Kalburabastı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Öncelikle yapımı çok pratik ama lezzetine diyecek laf bulamadığım sadece denerseniz anlayabileceğiniz harika bir tatlı bu???geçelim yapılışına;*? ?
1
*Şerbeti için küçük bir tencereye su ve şekeri alalım ,kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadıktan sonra içine 23 damla limon suyu sıkalım, bu şekilde de 5 dk kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım, çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olacak
*Hamuru için verilen tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuralım ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak rendenin iri kısmında elimizle açalım
*İçine fındık koyup iki kenarını birbirine tutturalım, resimlerde de gösterdim zaten*?
*Bütün hamur için bu işlemi yaptıktan sonra uygun boyuttaki bir borcama alalım ve 180 derece önceden ısınmış* fırınmızda 25 dk kadar pişirelim
*Üstleri biraz kızarınca tatlımızı fırından alalım, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim ve iyice soğuduktan sonra yanında kaymak veya dondurma ile servis ediyoruz
*Afiyet olsun*?
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*Yarım paket (125) g tereyağı veya margarin
*1 5 çay kaşığı karbonat
*4 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
İçine;
*Dövülmüş fındık
Ezber Bozan Kalburabastı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Öncelikle yapımı çok pratik ama lezzetine diyecek laf bulamadığım sadece denerseniz anlayabileceğiniz harika bir tatlı bu???geçelim yapılışına;*? ?
1
*Şerbeti için küçük bir tencereye su ve şekeri alalım ,kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadıktan sonra içine 23 damla limon suyu sıkalım, bu şekilde de 5 dk kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım, çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olacak
*Hamuru için verilen tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğuralım ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak rendenin iri kısmında elimizle açalım
*İçine fındık koyup iki kenarını birbirine tutturalım, resimlerde de gösterdim zaten*?
*Bütün hamur için bu işlemi yaptıktan sonra uygun boyuttaki bir borcama alalım ve 180 derece önceden ısınmış* fırınmızda 25 dk kadar pişirelim
*Üstleri biraz kızarınca tatlımızı fırından alalım, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim ve iyice soğuduktan sonra yanında kaymak veya dondurma ile servis ediyoruz
*Afiyet olsun*?