Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezber Bozan Kıymalı Bezelye Yemeği

Ezber Bozan Kıymalı Bezelye Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Ezber Bozan Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet soğan
*1 adet havuç
*1 adet patates
*150 gr yağlı kıyma
*1 avuç bezelye
*Sıvı yağ
*Domates püresi (salça ya da taze domates de olur)
*Tuz

Ezber Bozan Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı Bebeğine sağlıklı yedirebilmek için yemekleri soğanı kavurmadan yapmaya başladım ve aynı lezzeti elde ettim
Kıymayı ben buzdolabı paketlerinde 1er yemeklik bölerek sakladığım için donuk kıyma ile yaptım yemeği
Önce 1 su bardağı kadar su ile donuk kıymayı tencerede kapağı kapalı olarak pişiriyoruz, kıyma çözüldüğünde tahta kaşıkla ezip parçalıyoruz ki tane tane kalmasın
Üzerine doğradığımız soğanı ekleyip soğanın ölmesini sağlıyoruz
Yağda kavrularak değil de su ile piştiği için soğan da kıyma da bebeğinize zararlı hale gelmeyecektir
Üzerine yazdan haırladığımız domates püresinden yarım su bardağı kadar ya da o oranda salça ya da doğranmış taze domates ekliyoruz (Sağlık açısından hazır salça da kullanmıyorum )
Küp küp doğradığımız patates havuç ve bezelyeyi de ekleyip son olarak kaynar su, sıvı yağ tuz ilave edip kaynadıktan sonra altını kısarak pişiriyoruz
Altını kapatmaya yakın tuzu koyarsak minerallerinden de faydalanabiliriz
Ben oğluna günlük yapıp 2 öğün yedirdiğim için malzemeyi az tuttum
Bu ölçüden 23 tabak çıkıyor

858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt