Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost

Ezine Peynirli Pesto Soslu, Füme Etli Tost

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
MALZEMELER

2 dilim köy ekmeği 3 dilim biberli, kurutulmuş füme et Ezine peynirli pesto sos için:

3 dilim Ezine peyniri 50 gram parmesan peyniri 1 çay bardağı çam fıstığı 2 demet taze fesleğen 4 diş sarımsak 12 su bardağı sızma zeytinyağı 14 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Ezine peynirli pesto sos hazırlamak için; fesleğen yapraklarını tek tek ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın Temiz bir bez üzerine aldığınız fesleğenleri, bu şekilde kurutun Çam fıstıklarını kalın tabanlı bir tavada hafif bir renk alana kadar kavurun Rondo ya da mutfak robotunda çam fıstığı, fesleğen yaprakları, sarımsak, parmesan peyniri ve sızma zeytinyağını kıvam alana kadar çekin Arzuya göre fesleğen ya da kıvamı için zeytinyağı katın Hazırladığınız pesto sosa ezine peynirlerini ezerek ekleyin ve kıvamlı bir sos haline gelmesini sağlayın Az tuzlu peynir kullandıysanız son olarak tuz kattığınız sosu karıştırın İki dilim köy ekmeği üzerine hazırlamış olduğunuz ezine peynirli pesto sosu bolca sürün Kurutulmuş, biberli füme etleri de altta kalacak ekmek dilimi üzerine yerleştirip kapatın Ekmeklerin üzeri kızarana kadar 34 dakika tost makinesinde ısıttığınız tostu, bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın


 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt