Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ezlâm

Ezlâm
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki:

ve dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve ezlâm ile kısmet istemeniz haram kılınmıştır (Mâide sûresi: 3)

Ey îmân edenler! Muhakkak ki içki, kumar, (ibâdet etmek için hazırlanmış) putlar ve ezlâm şeytanın işinden olan birer pis şeydir Artık ondan kaçınınız ki, felâh (kurtuluş) bulabilesiniz (Mâide sûresi: 90)

Câhiliye devrinde, mühim bir işi yapıp yapmamak husûsunda ezlâm denilen oklar ile kur'â çekerlerdi Bu oklardan birinin üzerine Rabbim bana emr etti, diğerinin üzerine Rabbim beni nehyetti (yasakladı), üçüncünün üzerine de gaflet ettidiye yazılırdı Bu okları bir torba içine korlar, putlarından en büyüğünün önüne gelerek ey tanrımız biz şöyle şöyle istiyoruz diyerek bu oklardan rast gele birini seçip çıkarırlardı Eğer Rabbim bana emr ettiyazılı ok çıkarsa, o işe başlanır, Rabbim beni nehyettiyazılı ok çıkarsa, o işten vaz geçilirdi Gaflet ettidiye yazılı ok çıkarsa, tekrar çekiliş yapılırdı İşte böyle bir muâmele ile yapılacak işi tâyin etmeye kalkışmak haramdır (Muhammed bin Hamza, Senâullah Dehlevî, İbni Abbâs)

Similar threads

MEKKE VE KÂBE Yeryüzünde Allah'a ibâdet için yapılan ilk binâ, bütün namazlarda kıblegâh olarak yönelmekte olduğumuz Kâbe'dir(5) Allah'ın emriyle Hz İbrâhim ve oğlu Hz İsmâil tarafından(6) Milattan 2000 yıl kadar önce Mekke'de yapılmıştır(7) Tavâfa başlama yerinin işâreti olmak üzere, Kâbe'nin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Burç ve Yıldız Falının Hükmü Bugün yaygın olan fal çeşitlerinden biri de, modern cahiliyyenin itibar ettiği yıldız falıdır Gökteki burçlardan yola çıkılarak yapılan bu falcılığın aslı, Sâbiîlere dayanır Sâbiîler, gök yüzünü on iki burca taksim etmişler ve eflâktengöklerden yalnız tapındıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
İslâm, sıcağın “artık yeter dedirttiği bir anda kızgın çöl kumlarına yağmur damlalarının inişiydi İndi, iniyor yağmur damlaları Güneşi doğmaya, rüzgarı esmeye, dünyayı dönmeye çağırıyor İnsanı, insan olmaya davet ediyor Yani adalete, barışa, doğruya, güzele Ve güneş doğudan doğuyorsa, hâlâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Ondan sonra gelen âyet: ????????? ?????? “On geceye andolsun (elFecr, 2) buyuruyor Cenâbı Hak bâzı geceleri lûtuf olarak bildiriyor Bu, Ramazânı Şerîf?in son on gecesi Bu, Kurban bayramından evvelki on gece, en nihâyet, bu on gece Yine kandillerin de ayrı ayrı değeri var Demek ki bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
ABÂDİLE: Abdullahlar Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîsi şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,460Konular
981,105Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt