iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 havuç
1 soğan
1 su b süt
1 su b et suyu
1 çorba k un
1 çorba k tereyağı
2 çorba k ev şehriyesi
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Havuçları rendeliyoruz Soğanları piyazlık doğruyoruz Tencereye sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve havucu ilave ederek kavuruyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz Soğuk sütle kıvamını açıyoruz Havuçlar pişince sütlü terbiyeyi de ilave edip hızlıca çırpıyoruz Et suyunu ilave ediyoruz Gerekirse yine sıcak su koyuyoruz Şehriyeyi atıyoruz Tuzunu atıyoruz ve şehriye haşlanana kadar pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4 havuç
1 soğan
1 su b süt
1 su b et suyu
1 çorba k un
1 çorba k tereyağı
2 çorba k ev şehriyesi
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Havuçları rendeliyoruz Soğanları piyazlık doğruyoruz Tencereye sıvıyağ döküyoruz Soğanı ve havucu ilave ederek kavuruyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz Soğuk sütle kıvamını açıyoruz Havuçlar pişince sütlü terbiyeyi de ilave edip hızlıca çırpıyoruz Et suyunu ilave ediyoruz Gerekirse yine sıcak su koyuyoruz Şehriyeyi atıyoruz Tuzunu atıyoruz ve şehriye haşlanana kadar pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta