iltasyazilim
FD Üye
Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg etli domates
*1 kase cinbiber
*1 bağ maydanoz
*Tercihe göre 23 dal nane
*Tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
*1 su bardağından 12 parmak eksik üzüm sirkesi
*34 yemek kaşığı sıvıyağ
*1213 diş sarımsak
Ezme Turşu Tarifi Yapılışı İlk olarak domatesler rendelenip büyükçe bir tencereye konur Köpüğü alınarak 25 dk kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır Sarımsaklar, maydanoz, biber ve nane de ince ince doğranır Domates rendesine tüm malzemeler eklenerek kavanozlara doldurulup ağzı hava almayacak şekilde kapatılır Doğrudan güneş görmeyen bir yerde saklanır Bu ölçülerle 1’er kg’lık 3 kavanoz çıkıyor 34 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz (Kapağını açtıktan sonra dolapta saklayın) Afiyet olsun
Not: İsterseniz domatesi kaynatmadan da yapabilirsiniz Ama ben bu şekildeki tadını daha çok beğendim
*3 kg etli domates
*1 kase cinbiber
*1 bağ maydanoz
*Tercihe göre 23 dal nane
*Tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
*1 su bardağından 12 parmak eksik üzüm sirkesi
*34 yemek kaşığı sıvıyağ
*1213 diş sarımsak
Ezme Turşu Tarifi Yapılışı İlk olarak domatesler rendelenip büyükçe bir tencereye konur Köpüğü alınarak 25 dk kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır Sarımsaklar, maydanoz, biber ve nane de ince ince doğranır Domates rendesine tüm malzemeler eklenerek kavanozlara doldurulup ağzı hava almayacak şekilde kapatılır Doğrudan güneş görmeyen bir yerde saklanır Bu ölçülerle 1’er kg’lık 3 kavanoz çıkıyor 34 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz (Kapağını açtıktan sonra dolapta saklayın) Afiyet olsun
Not: İsterseniz domatesi kaynatmadan da yapabilirsiniz Ama ben bu şekildeki tadını daha çok beğendim