iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
nane
pul biber
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Pirinci, bulguru ve mercimeği bir tencereye alıyoruz ve yıkayıp süzüyoruz Üzerine suyunu koyuyoruz ve haşlamaya başlıyoruz Tuzunu atıyoruz Suyunu çekip iyice şişince altını kapatıyoruz Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz Tereyağını da ilave ediyoruz
Soğan kavurulunca unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Pul biber ve bol nane koyuyoruz Salçalarını koyup karıştırıyoruz Üzerine soğuk su döküyoruz Çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz Haşlanmış bulgur, pirinç ve mercimeği suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz Sıcak su döküyoruz Tuzunu atıyoruz Kaynayınca kıvamına göre tekrar sıcak su verebiliriz Kaynayınca altını kapatıyoruz ve servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
nane
pul biber
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Pirinci, bulguru ve mercimeği bir tencereye alıyoruz ve yıkayıp süzüyoruz Üzerine suyunu koyuyoruz ve haşlamaya başlıyoruz Tuzunu atıyoruz Suyunu çekip iyice şişince altını kapatıyoruz Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz Tereyağını da ilave ediyoruz
Soğan kavurulunca unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Pul biber ve bol nane koyuyoruz Salçalarını koyup karıştırıyoruz Üzerine soğuk su döküyoruz Çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz Haşlanmış bulgur, pirinç ve mercimeği suyuyla beraber çorba tenceresine aktarıyoruz Sıcak su döküyoruz Tuzunu atıyoruz Kaynayınca kıvamına göre tekrar sıcak su verebiliriz Kaynayınca altını kapatıyoruz ve servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta