iltasyazilim
FD Üye
Ezogelin Çorba ( Sevdiğimiz Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Bardak ölçüsü 200 ml
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*Çeyrek bardak pilavlık bulgur(benim bulgur çok kalın değildi)
*Çeyrek bardak pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 orta boy soğan
*23 diş sarımsak
*Karabiber
*Tuz
*8 bardak su (2 bardağını et suyu kullandım)
*Et suyu yoksa et bulyon kullanabilirsiniz)
Sos için;
*1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Pul biber
*2 bardak su
Ezogelin Çorba ( Sevdiğimiz Lezzet) Tarifi Yapılışı ilk olarak soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim Önce yemeklik doğranmış soğanı 23 dakika kavurup sonra sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım Yakmamaya dikkat edelim Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyerek 23 kez karıştırın Su, tuz, karabiber ekleyip pişmesi için bekleyelim (Ben suyun 2 bardağını et suyu kullandım Elinizde yoksa damak zevkinize göre et bulyon ekleyin
Başka bir tencereye sıvı yağı alalım İyice ısınınca unu ekleyip biraz kavuralım ve salçayı ekleyip biraz kavuralım Suyu ekleyip kıvamı açılana kadar karıştıralım Bir taşım kaynatalım Baharatları ekleyip karıştıralım Mercimekler yumuşadığında sosu tencereye ekleyip 34 dakika kaynatıp ocaktan alın
Afiyet şifa olsun ??
Not: mercimeğin su çekme oranı değişeceği için su miktarını arttırabilirsiniz
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*Çeyrek bardak pilavlık bulgur(benim bulgur çok kalın değildi)
*Çeyrek bardak pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 orta boy soğan
*23 diş sarımsak
*Karabiber
*Tuz
*8 bardak su (2 bardağını et suyu kullandım)
*Et suyu yoksa et bulyon kullanabilirsiniz)
Sos için;
*1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
*1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Pul biber
*2 bardak su
Ezogelin Çorba ( Sevdiğimiz Lezzet) Tarifi Yapılışı ilk olarak soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritelim Önce yemeklik doğranmış soğanı 23 dakika kavurup sonra sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavuralım Yakmamaya dikkat edelim Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyerek 23 kez karıştırın Su, tuz, karabiber ekleyip pişmesi için bekleyelim (Ben suyun 2 bardağını et suyu kullandım Elinizde yoksa damak zevkinize göre et bulyon ekleyin
Başka bir tencereye sıvı yağı alalım İyice ısınınca unu ekleyip biraz kavuralım ve salçayı ekleyip biraz kavuralım Suyu ekleyip kıvamı açılana kadar karıştıralım Bir taşım kaynatalım Baharatları ekleyip karıştıralım Mercimekler yumuşadığında sosu tencereye ekleyip 34 dakika kaynatıp ocaktan alın
Afiyet şifa olsun ??
Not: mercimeğin su çekme oranı değişeceği için su miktarını arttırabilirsiniz