iltasyazilim
FD Üye
Ezogelin Çorba (Tam İftarlık) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 çay bardağı mercimek
*2 yemek kaşığı bulgur
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı un ( Tepeleme)
**Tuz, karabiber, pul biber, nane
Ezogelin Çorba (Tam İftarlık) Tarifi Yapılışı
Dışarıda yediğimiz ezogelin çorbaları çok lezzetli olur Özellikle de ramazanda Şimdi o tarifi evde yapma zamanı )
Öncelikle soğanı minik minik doğrayarak tencereye alıyoruz Üzerine mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip yaklaşık 1, 5 lt den biraz fazla suyu üzerine koyarak pişmeye bırakıyoruz Bu esnada ben biraz tuz koyuyorum Onlar ocaktayken bir patatesi küçük küpler halinde doğrayarak tencereye ekliyoruz Ben ezogelin çorbasını taneli sevdiğim için blender dan geçirmeyeceğim Bu yüzden patatesi doğrayabildiğim kadar minik doğradığım Sonra yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz
Çorbadaki malzemeler yumuşayınca bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz Eriyen yağa unu ekleyip kavuruyoruz Sonrasında salçayı da ekleyerek üzerine yaklaşık 2 bardak sıcak su ile bir güzel açıyoruz Salçalı karışımı çorbaya ekleyerek üzerine nane, pul biber, karabiber, tuz ve çok azıcık kaşık ucu ile kimyon ekleyip bir süre daha kaynatarak altını kapatıyoruz Çorba kaynarken bir çırpıcı tel yardımı ile bir güzel karıştırıyoruz ki biraz ezilsin Çorbamız yemeğe hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1, 5 çay bardağı mercimek
*2 yemek kaşığı bulgur
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı un ( Tepeleme)
**Tuz, karabiber, pul biber, nane
Ezogelin Çorba (Tam İftarlık) Tarifi Yapılışı
Dışarıda yediğimiz ezogelin çorbaları çok lezzetli olur Özellikle de ramazanda Şimdi o tarifi evde yapma zamanı )
Öncelikle soğanı minik minik doğrayarak tencereye alıyoruz Üzerine mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip yaklaşık 1, 5 lt den biraz fazla suyu üzerine koyarak pişmeye bırakıyoruz Bu esnada ben biraz tuz koyuyorum Onlar ocaktayken bir patatesi küçük küpler halinde doğrayarak tencereye ekliyoruz Ben ezogelin çorbasını taneli sevdiğim için blender dan geçirmeyeceğim Bu yüzden patatesi doğrayabildiğim kadar minik doğradığım Sonra yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz
Çorbadaki malzemeler yumuşayınca bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz Eriyen yağa unu ekleyip kavuruyoruz Sonrasında salçayı da ekleyerek üzerine yaklaşık 2 bardak sıcak su ile bir güzel açıyoruz Salçalı karışımı çorbaya ekleyerek üzerine nane, pul biber, karabiber, tuz ve çok azıcık kaşık ucu ile kimyon ekleyip bir süre daha kaynatarak altını kapatıyoruz Çorba kaynarken bir çırpıcı tel yardımı ile bir güzel karıştırıyoruz ki biraz ezilsin Çorbamız yemeğe hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun