iltasyazilim
FD Üye
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 orta boy patates
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 yemek kaşığı pirinç
*Kuru nane
*Karabiber
*Kırmızıbiber
*Kimyon
*Tuz
*2 yemek kaşığı salça
*4 su bardağı su
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanı rendeleyip sıvı yağ ile kavurun Salçayı katıp soğanla özleştirerek kavurun
4 su bardağı suyu katın kaynayana kadar bekleyin
Kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz mercimek, pirinç, bulguru içine atınız
Patatesi soyup küpküp doğrayıp katın
Mercimekler ve patates pişince altını kapatıp blendırla çekin (ben tamamen içecek oluncaya dek çekmiyorum biraz taneleri hissedilsin istiyorum o yüzden biraz pütürlü bırakıyorum )
Kıvamı kontrol edin herkes aynı koyuluğu sevmeyebilir eğer koyu bulursanız sıcak su ekleyip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz
Bir tavaya tereyağını alıp eritin içine ben kırmızı ve karabiber çeşitlerini kimyon vs koydum siz dilediğinizce dilediğiniz baharatla tatlandırabilirsiniz
Baharatlı erimiş tereyağını çorbanın üzerine gezdirin
İsteyen çorbayı içerken limon ekleyebilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 orta boy patates
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 yemek kaşığı pirinç
*Kuru nane
*Karabiber
*Kırmızıbiber
*Kimyon
*Tuz
*2 yemek kaşığı salça
*4 su bardağı su
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanı rendeleyip sıvı yağ ile kavurun Salçayı katıp soğanla özleştirerek kavurun
4 su bardağı suyu katın kaynayana kadar bekleyin
Kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz mercimek, pirinç, bulguru içine atınız
Patatesi soyup küpküp doğrayıp katın
Mercimekler ve patates pişince altını kapatıp blendırla çekin (ben tamamen içecek oluncaya dek çekmiyorum biraz taneleri hissedilsin istiyorum o yüzden biraz pütürlü bırakıyorum )
Kıvamı kontrol edin herkes aynı koyuluğu sevmeyebilir eğer koyu bulursanız sıcak su ekleyip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz
Bir tavaya tereyağını alıp eritin içine ben kırmızı ve karabiber çeşitlerini kimyon vs koydum siz dilediğinizce dilediğiniz baharatla tatlandırabilirsiniz
Baharatlı erimiş tereyağını çorbanın üzerine gezdirin
İsteyen çorbayı içerken limon ekleyebilir
Afiyet olsun