Fabrika Son günlerde bir değişim saplantısı tanıdığım ya da gördüğüm herkesi tutsak almıştıBüyük olasılıkla bu saplantı yakın bir gelecekte ortadan kalkacak lakin yerine başkaları gelecekti M,büyük ve milletlerarası bir şirketin birkaç sene önce çözülmüş fabrikasında çalışıyorduYaptığı işe karşılık aldığı vergi kötü sayılmazdı ve MICODEde hiç şikayet etmeden çalışıyor üstelik mutlu bile oluyorduFabrikanın bulunduğu yer ,şehirin girişinde,bütün çam ormanlarının ortasında idiBu mekan fabrikayı bir lahza önce tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olarak gösteriyordu lakin kimse bu tedaviyi gerçekleştiremezdiGerçekleştiremezdi, çünkü M ve öteki çalışanlar fabrikayı büyük bir iman ve tutku ile koruyorduBu, fabrikayı koruma konusunda haksızda sayılmazlardı aslındaFabrika bütün bu insanlara tok ve boyun eğerek çalıştıkları sürecede tok kalacak bir mide,giyecek ve ev gibi hayati şeyler sağlıyorduİşin özünde bunlar vardı M bir gün cansıkıntısının verdiği etkiyle fabrikanın diğer bölümlerini görme ricası duyduVe bu ricası derhal eyleme döktüFabrika yedi kattan oluşuyordu ve bu yedi katın herbiri,diğer katlarında varlıklarını sürdürebilmesinin başlıca nedeni idiİlk kat uzun ve gri lle kaplanmış tabanı,duvarları ve tavanıyla oldukça sıradan bir yerdiİkinci,üçüncü ve dördüncü katta çalışanlar bu birincil katta çalışanlara tarafından daha uğurlu sayılabilirdiİlk katta hedeflemek epeyce onur kırıcı birşey sayılıyordu onlar içinDiğer altı kat iseüst kat biraz daha iyi olmakla beraberbu ilk kata kadar kötü sayılmazdıİlk katta bazı madenler işleniyor,eşyaya dönüştürülebilecek kıvama gelincede,bu yeni madde en üstteki odalardan birinde ortaya atılan ve onaylananyeni ürünün üretimine başlanması için öteki katlara yollanıyorduM bu sisteme hayranlıkla bakıyor veşöyle düşünüyordu,ICODEICODEbu işleyişin bir parçası olmak ne yüce bir duygu,ben ve benim gibiler için bu fabrika bir baba gibi,evet bir baba,evlatlarını doyuran,koruyup kollayan bir baba!!!ICODE` M öteki katlarıda gezdikten sonra kendi bölümüne dönüyor ve üst kataki beylerin projelerinde sonsuza kadar yer alabilmek için dua ediyordu Lakin makinelerin sesleri dikkatini dağıtıyor ve duaya aralıksız bitmiş açtırmak zorunda kalıyordu