Fadik Sevin Atasoy hayatı fadik sevin atasoy fadik atasoy fadik sevin atasoy hayatı, kısaca hayatı, yaşam öyküsü, hakkında bilgiler, filmleri, dizileri Merhaba Melek'ler Bu yazımızda genç ve başarılı ödüllü bir oyuncu olan Fadik Sevin Atasoy hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri sunuyoruz sizlere 1549425265 1549425265 fadiksevinatasoyhayati5c5a5a75bec2cfadiksevinatasoyhayati5c5a5a75bec2cfadiksevinatasoyhayati5c5a5a75bec2c Fadik Sevin Atasoy (d 1 Ekim 1975, Ankara) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Adını babası Sönmez Atasoy'un, o doğduğunda sahnelediği Fadik Kız adlı oyundan bölge artist, hemen şimdi dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde Tenekeadlı oyunda rol aldı TRT'de çocuk programlarında sunuculuk yaptı İlköğrenime başlayana dek, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne peşinde yetişti Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu Babası gibi annesi Emel Göksu da sanatçı olan Atasoy, Devlet Tiyatroları'na girdi İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üstüne eğitim aldı ve çalışmalar yaptı Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynadı ve tekrar orada Kıracali Türk Tiyatrosu’nu kurdu ve tiyatro yönetmenliği yaptı Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer'le birlikte Moliere'in Cimriadlı oyununda da rol bölge usta, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı 2008 yılında, Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD'de yaşamış bir grup Türk usta ile New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nu kurdular ABD'deki Türkler'e çağdaş Türk Tiyatrosu'nu sevdirmek ve kabiliyetli gençleri eğiterek tiyatro dünyasına kazandırmak için birincil oyunları 'Kanlı Nigar'ı Broadway Town Hall Tiyatrosu oynadılar Dört tanıdık olmayan dil biliyor Ödülleri 42 Antalya Film Şenliği 2005, En İyi Yardımcı Bayan Oyuncu, O Şimdi Hükümlü 19 Ankara Milletlerarası Film Festivali2008 En iyi Kadın oyuncu Zeyneb'in sekiz günü Filmografisi Aynadaki Düşman Dizi Sanatçı Son Bahar Dizi 2008 Geçerken Uğradım 2007 Ayrılık Dizi 2007 Beyaz Melek 2007 Dudaktan Kalbe Dizi 2007 Zeynep'in Sekiz Günü 2007 Sev Kardeşim Dizi 2006 Döngel Karhanesi 2005 O Şimdi Mahkum 2005 Talih 2004 Ah Be İstanbul Dizi 2004 Serseri Aşıklar Dizi 2003 Bizim Evin Halleri Dizi 2000