elektronikci
FD Üye
Faker, emaneti olan dünya şampiyonluğunu geri almaya geldi. Uzunca bir müddettir Worlds şampiyonluğundan uzak kalan, dünyanın gelmiş geçmiş en güzel League of Legends oyuncusu olarak anılan Faker, genç ve deneyimsiz ekip arkadaşlarıyla birlikte yarı finallere yükselmeyi başardı.
League of Legends Dünya Şampiyonasının birinci yarı finalisti Faker'lı T1 oldu.
Kuralar sonucunda League of Legends dünya şampiyonasının birinci çeyrek final müsabakası T1 ve Hanwha Life Esports ortasında gerçekleşti. Bu iki grup Kore bölge finallerinde karşılaştığında 3-2 T1 galip gelmişti. Bölge finallerindeki sonuç değişmese de galibiyet T1 için çok daha kolay formda gerçekleşti. Serinin 3 maçında da rakibine üstünlük sağlamayı başaran T1 rakibini alt ederek yarı finallere ismini yazdırdı.
Faker mı? Chovy mi?
Orta koridorda iki yıldız oyuncuyu karşılıklı izlemek birçok League of Legends severi çok keyifli etti. Bilhassa Chovy'nin grubunun ayakta kalan tek halkası olması bu ikilinin gayretinin seyir zevkini epey yükseltti.
Faker 3-0'lık galibiyetin akabinde LCK kanalında soruları yanıtladı.
+ Yarı finale çıkmak nasıl bir his?- Beklediğimden daha uygun bir performans sergiledik. Bu yüzden kendimi kusursuz hissediyorum. Yarı finallere güzel hazırlanmamız gerekiyor.
+ Serinin en hararetli yeri orta koridor olduğunda HLE birinci tercihten LeBlanc aldığında endişelendiniz mi?- Hiç de bile, aslında LeBlanc almalarını bekliyorduk. Chovy agresif oynamayı seviyor ben de ona nazaran oynadım.
Faker: '' Dünya Şampiyonası finalinde DWG.KIA ile müsabakayı isterdim.''
+ Yarı finalde rakibinizin kim olmasını bekliyorsunuz?- Yarı finalde muhtemelen LCK Yaz finallerinin rövanşı olacağını düşünüyorum. DWG.KIA maçını kazanıp yarı finalde rakibimiz olacaktır.
+ Muhtemel LCK Yaz finallerinin rövanşı neler hissediyorsun?- Gerçeği söylemem gerekirse, Dünya Şampiyonasında DWG.KIA ile müsabakayı istiyordum. Lakin onlarla finalde karşılaşmak çok daha eğlenceli olurdu lakin yarı finalde karşılaşmakta eğlenceli olacak. Yarı final müsabakası için çok heyecanlıyım.