Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fakİr BalikÇi

Fakİr BalikÇi
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
YOKSUL BalikÇi Eskiden bir adam ve karısı vardı İçinde oturacak evleri yoktu Tarlalarda yaşıyorlardı ve bir ağacın dibinde uyuyorlardı Adam balık tutardı O(E) bir balıkçıydı Adam mutluydu Balıkçı diyordu Millet niçin evlerde yaşarlar Bu ağaç benim evimdir Neden yatakta uyurlar Tarlalar benim yatağımdır Ama karısı mutlu değildi Neden fakir bir balıkçıyla evlendim Evimiz değil,yatağımız yokdiyordu Bir gün balıkçı balık yetişmek için denize gitti Ağını suya koydu Sonradan bir taşın üzerine oturdu Güneş sıcaktı ve uykuya daldı Uyandığı zaman o(e) ağını aldı ağda bir balık vardı o büyük ve altındandı hoş bir balık Çok mutluydu Bu hoş balığı görür görmez karım memnun olacak O vakit balık konuştu İyi Adam, beni öldürme Beni her yerde denizin içine koydedi Balıkçı Sen konuşabilir misin? Konuşabilen bir balık görmedimdedi Balık, İyi adam,beni tekrar denizin içine koydedi Balıkçı Konuşabilen bir balığı yemem,dedi Git Konuşabilen bir balığı öldüremem Sonra balığı baştan denizin içine attı Balıkçı o gece karısına döndü Balığı yoktu Bu yüzden yiyecek yemekleri yoktu Karısına , Bir balık tuttum,ama balık konuştu Bu yüzden onu tekrar suyun içine attım Konuşabilen bir balığı öldüremedimdedi Balıkçının karısı Konuşabilen bir balık sihirbazdır O balık değildi O bir sihirbazdıdedi Balıkçı Onun bir sihirbaz olup olmadığını bilmiyorumdedi Balık bir büyücü olduğunu söylemedi Adamın karısı O bir sihirbazdıdedi Ondan birşey istedin mi? Adam Ondan bir şey istemedimdedi Adamın karısı Neden tarlalarda yaşıyoruz? dedi Ondan(E) bir kulübe istemelisin Ertesi gün , balıkçı baştan denize gitti Taşın üstünde durdu ve bağırdı Denizin adamı , bana gel O zaman balık başını sudan dışarı çıkardı ve ona sordu Ne istiyorsun Balıkçı Ben hiçbir şey istemiyorumdedi fakat karım bir kulübede oturmak istiyordedi Balık Karına döndedi Onu(k) bir kulübede bulacaksın Balıkçı ağacına döndü Ağaca yakın bir kulübe fark etti O yeni bir kulübeydi Fazla hoş bir kulübeydi İki hoş pencersi ve hoş bir kapısı vardı Arkada hoş çiçeklerle doymuş güzel bir bahçe vardı Kulübeye yakın tavuklarla doymuş küçük bir tarla vardı Kulübenin içine girdi Bir oda vardı Pencereden güneş ışığı giriyordu ve oda ışık doluydu Karısı masada oturuyordu Balıkçı Şu Anda mutlu olmalısındedi Karısı, Güzel bir kulübe ,dedi Birkaç gün için balıkçının karısı mutluydu Daha Sonra bir gece balıkçı eve geldi Karısı ona Bu ufak kulübede mutlu değilim Tavuklar odamda koşuyorlar Hoş bir evde yaşamalıyız Hemencecik balığa git ve bir konut istededi Balıkçı denize gitti Taşın üstünde durdu ve bağırdı Denizin adamı,bana gel Balık başını sudan çıkardı ve sordu Ne istiyorsun Balıkçı, Ben bir şey istemiyorum Fakat karım bir ev istiyor Balık Karına döndedi Onu bir evin içinde bulacaksın Balıkçı kulübesine döndü Kulübenin olduğu yerde bir ev fark etti Taştan yapılmış fazla hoş bir evdi Kapının yanına güller vardı Evin yanına hoş bir bahçe vardı Bahçe kırmızı ve mavi çiçeklerle doluydu Evin iki kapısı vardı önde bir ve yanda bir Önde altı pencere vardı, arkada altı Balıkçı karısını evin içinde buldu Şimdi güzel bir evin var Mutlu olmalısındedi O(K) ,Evin dışı hoş Fakat içerdeki odalar koskocoman yokdedi Birkaç gün için balıkçının karısı mutluydu Sonra Hoş bir evde yaşıyoruz Fakat sen bir balıkçısın ve ben bir balıkçının karısıyım Kimse bizi görmeye gelmiyor Sokakta kimse benimle konuşmuyordedi Balıkçı Ne istiyorsundiye sordu Senin kral olmanı istiyorum O vakit ben kraliçe olacağım Büyük bir evde yaşayacağız İstediğimizi elde edeceğiz Ne dersek yapacaklar Odalar uşaklarla batmış olacak Ne istersek yapacaklar Balıkçı , Bir kıral almak istemiyorum Bir balıkçı elde etmek ve tarlalarda yaşamak istiyorum Karısı,Ama ben bir kraliçe almak istiyorumdedi Balıkçı denize gitti Taşın üzerine oturdu ve Denizin adamı,bana gel O vakit balık başını sudan dışarı çıkardı ve Şimdi ne istiyorsun Balıkçı , Ben bir şey istemiyorum Lakin karım onu bir kraliçe yapmanı istiyordedi Balık,Onu bir kraliçe yapacağım Geri dön Onu bir kraliçe olarak bulacaksındedi Balıkçı geri gitti Büyük bir konut buldu Kapıda uşaklar vardı İki uşak balıkçıyı evin içine götürdü ve diğer iki uşak onu büyük bir odaya götürdü Karısı orada oturuyordu Bir kraliçenin elbiselerine sahipti Balıkçı ,Şu Anda mutlu olmalısındedi Bir kraliçesin Bu büyük eve ve bütün bu uşaklara sahipsin Birkaç gün için mutluydu Güneş vardı Bahçeye gitti ve kırmızı ceketli uşaklar onunla gittiler Sonra yağmur yağdı Günlerce yağdı Güneş yoktu Bahçeye gidemedi O süre balıkçının karısı,Ben bir kraliçeyim bu yağmuru istemiyorum Güneşi istiyorumdedi Balıkçıya,Git,balıktan beni güneşin kraliçesi yapmasını iste O vakit istediğim süre güneşe sahip olabilirimBalıkçı denize gitti Taşın üzerinde durdu ve Denizin adamı ,bana geldedi O zaman balık başını sudan dışarı çıkardı ve Acilen ne istiyorsun Konuş!dedi Balıkçı ,Karım,onu Güneşin Kraliçesi yapmanı istiyordedi Balık ,Karın mutlu olmayacak Bitmiş tarlalara gideceksiniz ve bir ağacın dibinde uyuyacaksınızdedi Balıkçı geriye doğru döndü Büyük konut ve bahçeler orada değildi Karısı bir ağacın dibinde oturuyordu Yağmur yoktu Tarlalarda çiçekler ve güneş ışığı vardı O(K) Bütün bu uşaklardan uzak olmak iyi Gökte parlayan güneşe bak Hemen mutluyumdedi  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,028Kullanıcılar
canzSon üye
Üst Alt