Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fal ve Büyücülük İle İlgili Ayet ve Hadisler

Fal ve Büyücülük İle İlgili Ayet ve Hadisler
0
189

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
77
Yüce İslam dini Fal ve büyücülük gibi konuları kesinlikle yasaklamıştır. Bu tür şeyler yapmak veya yaptırmak İslam dininde haramdır, dolayısı ile büyük günahtır.

Ancak maalesef eskiden olduğu gibi günümüzde de insanlar bu günahların peşine düşmüşlerdir. Aşağıda yer alan ayet ve hadisler bu işlerin ne kadar günah olduğunu ve aynı zamanda beyhude uğraşlar olduğunu bize göstermektedir.

Fal ve Büyücülükle İlgili Ayetler​

Yüce Mevla’mız Kuran ı Kerimde fal, büyücülük hakkında şöyle bahsetmiştir.

– “De ki: ‘Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah’tan başka bilen yoktur.” (Neml, 27/65)

– “De ki: Size ‘Allah’ın hazineleri elimdedir demiyorum, gaybı da bilmiyorum…” (En’âm, 6/50),

– “Eğer gaybı bilseydim, daha fazla hayır yapardım…” (A ‘râf, 7/188)

Fal ve Büyücülükle İlgili Hadisler​

Peygamber Efendimiz hadis i şeriflerinde fal ve büyücülük hakkında şöyle bahsetmiştir.

– “Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz.” (Müslim, Selâm, 125)

– “Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed’e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur.” (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).

– “Kâhinler bir şey değildirler.” (Müslim, Selam 123)

Bu konu ile alakalı olan başlıklı konuyu ziyaret edebilirsin

Similar threads

Annem ve ablam kendi fallarına bakıyorlar ben 15 yaşındayım. Ne kadar günah olduğunu söylüyorum onlar da inanmıyoruz öylesine bakıyoruz diyorlar onlara çok günah yazılıyor mu? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, hiç bir Müslümanın haram olan bir şeyi ben öylesine yapıyorum demesi caiz olmaz. Zira fal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
İslamiyette Falcılık gunah mıdır İslamiyette Falcılık hakkında bilgi Gelecekte olacaklar hakkında bilgi sahibi olmak icin başvurulan yontemdir Baht, şans ve talihi anlamak icin bazı garip yolları denemek, atılan boncuk ve baklaya, tesadufen acılan bir kitabın bir satırına, koyunun kurek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
İsrafla ilgili Ayet ve Hadisler nelerdir dinimizde İsraf ile ilgili Hadisler ayetler israfla ilgili hadisler Hadisi şerifte buyuruldu ki İktisat eden zenginleşir, israf eden fakirleşir) Bezzar Kıyamette herkes, şu dort suale cevap vermedikce hesaptan kurtulamaz: Omrunu nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Burç ve Yıldız Falının Hükmü Bugün yaygın olan fal çeşitlerinden biri de, modern cahiliyyenin itibar ettiği yıldız falıdır Gökteki burçlardan yola çıkılarak yapılan bu falcılığın aslı, Sâbiîlere dayanır Sâbiîler, gök yüzünü on iki burca taksim etmişler ve eflâktengöklerden yalnız tapındıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Falcılık, Bâtıl inanç ve Hurafeler Sual: Fal günah mıdır? Falcılık ve büyücülük aynı şey midir? CEVAP Yıldız falı, kahve falı, el falı gibi her çeşit fal hurafedir Hadisi şeriflerde buyuruluyor ki: (Falcının, büyücünün söylediklerine inanan, Kur'anı kerime inanmamış olur) Taberani Hadis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
858,460Konular
981,084Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt