fal ve dikili taşlarla ilgili hadisi şerif fal ile ilgili hadisler fal ile ilgili ayetler falla hadisler ayet ve falla ayetler DİKİLİ TAŞLAR VE FAL OKLARININ HARAMİYETİ İLE İLGİLİ DIĞER BİR AYETİ KERİME: سورة المائدة (5) ص 107 حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالْدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَا أَكَلَ السَّبُعُ إِلاَّ مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَن تَسْتَقْسِمُواْ بِالأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن دِينِكُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ 3 Ölü (kesilmeden kendiliğinden ölen leşin eti), o (atılan) kan, domuz eti, Allahtan başkası için kendisi (nin kesimi) ile ses yükseltilen (Allah'tan başkası namına boğazlanan), boğulmuş, (taş, ağaç gibi şeylerle) vurul ( up öldürül) müş, (yukardan) yuvarlan (ıp öl) müş, boynuzlan (ıp öl) müş (hayvanlar ile), Canavarın yediği (parçalayıp öldürdüğü hayvanlar) (ölmeden yetişip) kestikleriniz müstesna, dikili taşlar üzerine (putlar adına) boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyla baht aramanız size haram kılındı İşte bunlar (geride zikredilen haramlardan her hangi birini işlemeniz) büyük bir fısk (büyük bir günah ve Allah'ın taatından masiyetine çıkış) tır Bu gün kâfirler dininiz (i iptal etmek) den ümit kesmişlerdir Bundan Böyle onlar (ın size galip gelmesin) den korkmayın, ben (im emrime karşı geldiğiniz takdirde azabımın sizin üzerinize yönelmesin) den korkun Bu gün sizin için dininiz (in, farzlar, helâl ve haramlarla ilgili hükümlerin) i ikmal'ettim (kemale erdirdim) ve sizin üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslama razı oldum (sizin için dinler arasından, Allah indinde tek muteber din olan islâmı seçip beğendim) Her kim son derece istek hâlinde çaresiz kalırsa, bir günaha meyletmeksizin (ruhsat miktarını geçmeden ve lezzet gayesine yönelmeden haram olan bu etlerden ölmeyecek dek yiyebilir) çünkü Allah ziyade mağfiret eden, fazla acıyandır (bundan nedeniyle dara düşeni, bu etlerden yediği için cezaya çarptırmaz)